Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa eski il başkanı Tanju Balatlı, sosyal paylaşım sitesi üzerinden önemli mesajlar verdi. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin ardından siyasi partilerin birlikte hareket ettiklerini hatırlatan Balatlı, bu birliğin bir adım daha ileriye taşınması gerektiğini açıkladı. AK Parti'nin içerisinde de FETÖ'cülerin olduğu iddialarına değinen Balatlı, içerde ve dışarda savaş halinde olan ülkenin AK Parti-CHP ve MHP'nin mutabık oldukları bir hükümetin yönetmesi gerektiği tezini savundu.
Balatlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bu sinsi tilki hükmünün süresi bittiyse Ulu Önder Atatürk'ün oluşturduğu milliyet şuuruna inanmış, milli mutabakat hükümetinin kurulması lazımdır. Devletin içine sızmış tilki ve çakalların karşısına yürekli vatan evlatlarının görev alması gerekmektedir."
MUTABAKAT ÖNEMLİ
Mutabakatın öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Balatlı, "Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Başbakanın, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Sayın Bahçeli'nin parti siyaseti yapmadan bu oluşumun içinde yer alması gerekmektedir. Eğer bu mutabakatı kim bozar kendi partisinin iç siyaseti için kullanırsa tarih affetmeyecektir. ‘Dün kim yanlış yaptı' hesabından önce bu gün bu belaların def edilmesi gerekmektedir. Dün yapılan hatalardan ders alınmalı iktidarıyla muhalefetiyle değer yargısının vatan ve millet sevgisi, cumhuriyete bağlılık olduğu bir devir olmalıdır." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim