MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın hafta sonunda Manisa'da yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Fırat Kalkanı Hareketı'nı destekleyici nitelikte açıklamalarına rağmen Akçay'ın söylediği Suriye'nin sukunetinin sağlanması, ordaki terör unsurlarının temizlenmesi ve başlarına bela açanlarla mücadele etmeleri için Türkiye Cumhuriyeti'nin bu insanları teşkilatlandırmasında büyük fayda var." İfadeleri, ‘Genel Merkez'le çelişiyor' yorumlarına neden oldu.
‘Suriyeliler askere alınsın, kendi topraklarını savunsun' şeklindeki kampanya çeşitli polemikleri de beraberinde getirdi. Manisa özelinde de bu konuda MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın yaptığı yorumlar, parti genel merkeziyle ters düştüğü görüşüne neden oldu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 13'üncü dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada Fırat Kalkanı Harekatı'na desteklerini bildirdi. Bahçeli bu konuda, "Terörle mücadelenin, partiler üstü bir mesele olduğunu belirten Bahçeli, "Fırat Kalkanı Harekatı kesinlikle zaferle taçlanmalıdır. Ülke olarak kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Irak ve Suriye'yi mesken tutmuş terör örgütleri, Türkiye'nin bekasını ileri düzeyde tehdit etmektedir. El Bab operasyonundan alnımızın akıyla çıkmalıyız. El Bab'dan elimiz boş dönersek Diyarbakır'ı riske atarız, Ankara'yı tehlikeye sokarız. Terör örgütlerinin yalnızca ülkemizde değil, doğup palazlandığı yerlerde imhasını şart ve kaçınılmaz görüyoruz. Türkiye terörü kaynağında yok ederken, terörizme destek veren ülkelerle çok yoğun bir diplomasi ve siyasi mücadeleye girmeyi de ihmal etmemelidir" dedi.
AKÇAY KAFA KARIŞTIRDI
Ancak Bahçeli'nin bu açıklamalarına rağmen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın sözleri kafaları karıştırdı. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'de yaşayan Suriyeli erkeklerin askere gitmesi için açılan kampanyaya olumlu baktığını söyledi. Akçay partisinin şehitler için düzenlediği lokma hayrında yaptığı açıklamada, "Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye sığınmışlar. Ama vatanları, ülkeleri, vatandaşlıkları Suriye'de. Suriye'nin sukunetinin sağlanması, ordaki terör unsurlarının temizlenmesi ve başlarına bela açanlarla mücadele etmeleri için Türkiye Cumhuriyeti'nin bu insanları teşkilatlandırmasında büyük fayda var." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim