Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde açılan Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri 2015 Fuarı'na Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de destek verdi. Fuarı ziyaret eden iş arayanlar stantlara giderek form doldurdu. Fuarı gezen meslek lisesi öğrencileri de firmalardan mesleklerle ilgili bilgi aldı.

"SORUN İŞSİZLİK DEĞİL MESLEKSİZLİK"


İş- Kur Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, fuara 90 firmanın katıldığını belirterek istihdamın arttırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Birçok işverenin aradığı nitelikte eleman bulamadığını hatırlatan Eroğlu, "Sorun işsizlik değil mesleksizliktir. Problem işin yokluğu değil nitelikli işçinin yokluğudur. Artık işçilerimizin ne iş olsa yaparım mantığından, şu işin uzmanıyım mantığına geçmesini sağlamalıyız. İş veren ve iş arayanların biraraya getirildiği, iş başvuru ve staj olanaklarının değerlendirildiği, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin sunulduğu, ayrıca istihdam ve iş gücü piyasasıyla paralel oturum ve seminerlerle zenginleştirilen bu faaliyetler, iş gücü piyasası ve insan kaynaklarında bir rehber niteliği taşıyor. 90 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen bu fuarın temel amacı istihdamın arttırılmasıdır" dedi.

"İŞ DÜNYASINI GENÇLERİN AYAĞINA GETİRİYORUZ"


İş- Kur'un iş dünyasına etki eden, rehberlik yapan ve işe eleman hazırlayan bir kurum haline geldiğini söyleyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, kurumlara nitelikli eleman yetiştirerek okul tercihi yapacak olanlara danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getirdi. Özellikle öğrencilerin okul tercihi yaparken mutlaka İş- Kur'a başvurması gerektiğini savunan Bektaş, "Biz bu fuarla İş - Kur'a gidemeyecek olan gençlerin iş arayanların ayağına iş dünyasını getiriyoruz. Danışmanlık hizmeti vermek isteyenler, iş vermek isteyenler standlarda gençlerimizi bekliyor. Buraya gelip bu ayrıcalığı değerlendirmelerini istiyoruz. Gençlerimizi doğru işle karşılaştırabilmek lazım. Gençlerimiz buraya gelip doğru işleri, mutlu olacağı işleri bulsun, iş dünyası da nitelikli elemanlarını bulsun" dedi.
Editör: TE Bilişim