Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde önemli mesajlar veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP’nin mevcut belediyeleri korumak ve sayısını arttırmak hedefinde olduğunu söyledi. Bahçeli, konuyla ilgili açıklamasında, “MHP 2014 yılında aldığı belediyeleri koruyabilmeli ve mümkün olduğu kadar da sayısal yönden artırabilmeli.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendisini takip eden basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin gündeminde yerel seçimler de vardı.

“ALDIĞIMIZ BELEDİYELERİ KORUMALIYIZ”

Yerel seçimlerde MHP’nin stratejisini anlatan Bahçeli, “MHP 2004 yılında aldığı belediyeleri koruyabilmeli ve mümkün olduğu kadar da sayısal yönden artırabilmeli. Bunun içinde bazı görüşmeler yapılabilir mi? Henüz bu görüşmeler başlamadı. Türkiye’de bazı çevreler de, cumhur ittifakının devamını istiyor. Devamını isterken, ‘Şurası senin burası benim’ gibi basit bir paylaşım yerine yeni bir sistemin başarıya ulaşabilmesi için gerekli olan yerel yönetimler davranışıyla beslenmesini önermek durumundadır. Eğer bir görüşme ortamı çıkarsa MHP bu stratejisini daha açık ayrıntılı anlatabilir. Ama herkesin pusuda olduğu ortamda, biz herhalde safız ama aptal olmadığımızı da göstermeliyiz. Görüşme talebimiz henüz daha doğmuş değil.  Bazı kişiler partilerin konuyla ilgili yetkilileri bir araya gelebilir mi sorusunu soruyor. Evet gelebilir. Biz de genel başkan yardımcımız mahalli idarelerden sorumlu Sadir Bey’e, ‘eğer sizinle görüşmek isteyen olursa biraz görüşme yapabilirsiniz’ diye ifade ettik.” dedi.

Editör: TE Bilişim