Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları için geldiği Manisa'da önce Soma İlçesi'ndeki maden şehitliğini ziyaret ettikten sonra, il merkezindeki Horozköy Meydanı'nda halka seslendi.

"ÇANKAYA'DA HALK ADAMI OLACAK''

Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş, Türkiye'ye yeni bir yaşam teklifi ile yola çıktığının belirterek, "Yeni bir yaşam teklifimize Türkiye'nin dört bir yanından bütün sınıflar büyük bir çoşkuyla sahip çıkıyor. Herkes artık daha özgür daha onurlu bir yeni yaşamı özlüyor. Bizlerde bu özlemi bu hasreti nihayetlendirmek için yola çıktık. Yani bütün ezilenlerin ortak adayı Çankaya'da gerçek bir halk başkanı seçmenin arifesine geldik. Sayılı günler kaldı. Çankaya'da bir devlet adamı değil halk adamı olacak. Bir para babası değil halk insanı olacak. Biz Kürdüyle, Türküyle, Alevisi, Sünnisi, Romanıyla yani Türkiye'nin bütün emekçi yoksul, ezilen kesimleriyle yeni bir yaşam konusunda birbirimize söz verdik. Birbirimize öfkelenmeden, düşmanlık yapmadan, kin duymadan özellikle başbakanının yapmaya çalıştığı gibi başka inançları kimlikleri düşmanlaştırmadan eşit bir kardeşlik teklifi sunuyoruz'' diye konuştu.

"İMKANLARI ZORLAYIP OY KULLANIN''

Cumhurbaşkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimini önemini büyük olduğunu ve seçmenin mutlaka sandık başına gitmesi gerektiğini altını çizerek, "Önümüzdeki on yılda yüz yılda nasıl bir ülkede yaşayacağınıza karar vereceğiniz bir seçim yapıyoruz. Bu nedenle akılla vicdanla mantıkla yoğrulmuş bir tercih yapmanızı istiyorum. Mevsimlik işçi olanlar tatilde olanlar ne yapıp edip imkanlarını zorlayıp oy kullanmalıdır. Asla sandığa gitmemezlik yapmamalıdır. Herkes bulunduğu yerde oyuna da sandığa da sahip çıkarak bu yeni yaşamı özgür yaşamı birlikte var etmek için çorbaya tuzunu katmalıdır'' diye konuştu.

"NAR GİBİ OLACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, konuşmasında hedefinin Türkiye'yi nar gibi bir bütün içinde ele almak olduğunu dile getirerek, "Biz Kürdün, Türkün, Romanın kendi diliyle çocuğunu büyütmesinin savunucuğunu yapacağız. Nar gibi olacağız. Bizi birleştiren kabuk tek olacak. İçini açtığında binlerce tane olacak. Nar gibi olmazsak bu ülkede mutluluğun tadını alamayız. Herkesin ana dilinde eğitim yapmasını, ibadet yapmasını savunacağız. Özgürce yaşamanın teminatı Çankaya'da biz olacağız. Başını örtmek isteyen, camide namazını kılmak isteyen, cem evinde ibadetini yapmak isteyen yapacak. Yani Alevi de Sünni de birbirinin yanında korkmadan kardeşçe eşitçe yaşayacak. Bu Cumhurbaşkanı seçimi tüm Türkiye'yi birleştirmek için eşitlik köprüsüyle bağlantı kurabilmek için bir fırsattır. Duble yol yapıp duble yolsuzluk yapanlara karşı barışın yolunu yapmak için bir fırsattır. Barışın tüm taşlarını döşemek için bir fırsattır'' diye konuştu.

"ASIL BÖLÜCÜ BAŞBAKANDIR''

Cumhurbaşkanı Demirtaş, kendilerine yıllardır bölücü olarak hitap edildiğini dile getirerek, "Seçim sonuçları bizim savunduğumuz ilkelerin zaferiyle sonuçlanacak. Bunlar istediği kadar hakaret etsinler seçim çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapsınlar onlar bu dilden anlıyorlar. Kullandıkları tek dil küfür hakarettir. Bize yıllardır bölücü terörist diyorlar. Biz yıllardır Türkiye'yi adım adım dolaşıp birliği gerçekleştirmek isterken onlar ülkeyi birbirine düşman hale getirdiler. Asıl bölücü zihniyetin onlar olduğu anlaşılıyor. Asıl en büyük bölücülüğünün kendisine oy vermeyene, Alevi'ye, Ermeni'ye hakaret eden başbakanın kendisidir. Kendi halkına bu kadar hakaret eden bir lider halkın başkanı olamaz'' diye konuştu.

"SINIF BAŞKANI BİLE OLAMAZ''

Cumhurbaşkanı Demirtaş konuşmasını devamında, "Parası pulu elindeki serveti halkından saklayan bir kişi halkına güven veremez. Halkın karşısına çıkıp diğer adaylarla tartışmayı göze alamayan halkın başkanı olamaz. Bırakın halkın başkanı sınıf başkanı bile olamaz. Özellikle gençler, kadınlar seçim iki hafta gibi az bir zamanın kaldığı dönemde ev ev mahalle mahalle dolaşıp ikna olmayanları ikna edin. Herkes sandığa gitsin, herkes oyunu barıştan kardeşlikten yana kullansın diye destek olun. Bu seçimde de sizlere güveniyoruz. Özellikle anneler bu çalışmayı yaparsa Türkiye'nin her yerinden bu çağrıya büyük oylar alacağız. Herkesi şaşırtacak bir sonucu ortaya çıkaracağız. Çankaya yollarının birileri otoban olmadığı görülecek. Kolay kolay Çankaya'yı kendi malı haline getiremeyecekler. Kimse halklarımıza artık hakaret edemeyecek'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş konuşmasında son olarak, sandığa gidecek seçmenleri elini vicdanına koymaya davet ederek, "Oy verme kabininde üç fotoğrafa iyi baksınlar. Vicdalarına danışarak oy verin. Kim halkın çocuğu kim işçini çocuğu kim para babasıdır. Kim para çalıyor ona iyi baksın ona göre oy versinler'' dedi.

Editör: TE Bilişim