31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri dolayısıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçim çalışmaları kapsamında Demirci ilçesini ziyaret etti. Başkan Ergün’e ziyaretinde Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar eşlik etti.

YAPILAN HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Demirci’de yeni teşkilat binası açılışının ardından miting düzenlendi. Mitingde ilk olarak meclis üyesi adaylarının vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Mitingin açılış konuşmasını gerçekleşen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci’ye yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. Demirci’nin tarihi bir fırsat yakaladığını ifade eden Selçuk, “Hükümet Büyükşehir Belediyesi ve Demirci Belediyesi’ni aynı çizgide buluşurduk, sizlerin önüne getirdik. Demirci’nin bu fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e bugüne kadar ilçemize gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de birlikte en güzel hizmetleri ilçemize kazandıracağız" dedi.

MASKİ’DEN DEMİRCİ’YE 35 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşlara seslendi. Başkan Ergün, Demirci ilçesine geride kalan 5 yıllık sürede güzel hizmetler kazandırıldığına dikkati çekerek, “Sıfırdan bir büyükşehir yapılanmasına rağmen, henüz adı ve yeri bile olmayan MASKİ’yi kurmamıza rağmen sizlerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri ayrım yapmadan ulaştırmanın çabasında olduk. Bu düşünceden hareketle MASKİ kanalıyla Demirci’mizde 101 mahalle ve 154 mahalle projeleriyle, su depolarının yenilenmesiyle, sondajlarıyla, terfi hatları, yağmur suyu hatları, kanalizasyon şebeke hatları, dere temizlikleri gibi önemli altyapı hizmetlerini hayata geçirdik. Bugüne kadar yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Demirci’mize 35 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

“ALT YAPININ ARDINDAN ÜST YAPI VE SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ YAPILDI”
Başkan Ergün, alt yapıya yapılan yatırımların ardından üst yapı ve sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerin yapıldığını belirterek, “Altyapının ardından üstyapıya yoğunlaştık. Büyükşehir yapılanmamızı tamamlar tamamlamaz Demirci’mizde sözünü verdiğimiz Gıda Bankası’nı hayata geçirdik. Bugün itibariyle tam 342 gerçek ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaşıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için bugün başarısını yüzde 98,25’e çıkarmış olan MABEM kurslarımızdan 273 Demircili evladımız faydalanıyor” diye konuştu.

“25 MİLYON LİRALIK ASFALT YAPILDI” 
Üst yapı hizmetlerine yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “Demirci’mizde 313 bin 280 metrekare parke taşı döşedik. Sizleri ve ilçemizde yaşayan tüm hemşerilerimizi böylece yazın toz toprak, kışın çamur derdinden kurtarmış olduk. Demirci’miz genelinde 2015 yılından bu yana yepyeni yollar ve sorumluluk alanımızda bulunan yolların asfaltlanması noktasında canla başla çalıştık. Şu ana kadar tamı tamına 25 milyon liralık yatırımla Demirci’mizde 203 kilometreye yakın asfaltlama yaptık. Demirci Otogarında yenileme yaptık. Menderes Cadde’mize prestij kattık. Demirci merkezine yepyeni itfaiye merkezi, mezbaha, yeni gasilhane binasını da yine ilçemize kazandırdık. Küpeler Camii’nde başlattığımız restorasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Manisa’da 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömen 110 milyon liralık bir yatırımımızı hizmete kazandırdığımızı biliyorsunuz. Bu modern tesise Demirci’mizin de çöplerinin taşınması için 857 bin 270 lira kaynak ayırarak katı atık transfer istasyonunun yapımını tamamladık” ifadelerini kullandı.

“DEMİRCİ YATIRIMLARI 75 MİLYONA ULAŞTI”
Başkan Ergün konuşmasında MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi yatırım miktarları hakkında da şöyle konuştu, “Sağlıktan sosyal hizmetlere, ilaçlamadan engelli kardeşlerimize yardıma, sosyal yardım hizmetlerinden ulaşıma ve şu ana kadar saydığım hizmetlere kadar Manisa Büyükşehir Belediyesinin Demircimize yaptığı yatırım da tam 40 milyon liraya ulaştı. MASKİ’nin yaptıklarını da eklediğimizde Demirci’mize yaptığı yatırım 75 milyon liraya ulaştı.”

31 MART MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ
31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine değinen Başkan Ergün, “31 Mart’ta sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin himayelerinde oluşturulan Cumhur İttifakı çatısı altında Büyükşehir’de şahsım, Demirci’de Selami Selçuk başkanım aday gösterildik. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve MHP Genel Başkanımıza bizlere gösterdikleri güven nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu güzel ittifakın yapısına uygun olarak çalışıyor ve sadece hizmetlerimizi ve nasip olur da bizlere teveccüh gösterirseniz önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı anlatıyoruz. 10 yıldır Manisa’ya hizmet etme onurunu şahsıma yaşattınız. Bu nedenle oy veren vermeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Teveccüh gösterir 5 yıl daha bizlere hizmet etme imkanı verirseniz, Atık Su Arıtma Tesisi, hayırsever kardeşimiz tarafından bağışlanan arsa üzerine MASMEK binası, Koordinasyon Merkezi ve Gençlik Merkezi ile Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi projelerimiz hazır. Bunları da Selami Başkanla el ele vererek, Cumhur İttifakı’nın gücüyle Demirci’mize kazandıracağımızın sözünü veriyoruz. Yaptıklarımız ortada. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatı. İnşallah bu güzel projeleri kazandırmak bizlere nasip olur diyorum” dedi.

MİTİNG SONRASI DEMİRCİ BELEDİYESİ ZİYARET EDİLDİ
Başkan Ergün, Demirci’de düzenlenen miting sonrasında Demirci Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve protokol üyeleriyle birlikte ziyareti gerçekleştiren Başkan Ergün burada verdiği çay molası sonrasında Demirci programına devam etti.

Editör: TE Bilişim