AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran seçim sürecinde başlayan ‘Cumhur ittifakı’ 31 Mart seçimlerinde de devam edecek. Bu anlamda, bazı illerde AK Parti’nin adaylarına MHP, bazı illerde de MHP’nin adaylarına AK Parti destek verecek. İttifakın illerden biri de Manisa. Manisa’da MHP’nin adayı Cengiz Ergün ittifakın ortak adayı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teşkilatlara uyarı geldi. Gerek sosyal medyada gerekse parti içinde çatlak ses istemediğini üstüne basa basa vurgulayan Erdoğan, “Erdoğan “Aday belirleme sürecinde her türlü tartışmayı yapabiliriz. Herkes istediğini söyleyebilir. Ancak aday açıklandıktan sonra itiraz eden olursa sert tepki gösteririm. ‘Şu olursa oy vermem, bu olursa oy vermem’ gibi değerlendirmeler yapılıyor. Bunu kabul etmem mümkün değil. Herkes genel merkezimizin aldığı kararlara uymalı ve saygı göstermeli” diye konuştu.

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerinde sürdürülecek. MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayarak AK Parti’ye destek verecek. Buna karşılık AK Parti’nin de Manisa başta olmak üzere 6 ilde MHP’ye destek vereceği neredeyse kesin gibi.

24 Haziran seçimlerinde iki parti ve seçmeni arasında yakalanan uyumun bozulmasını istemeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarını şimdiden uyardı.

“İTTİFAKA HALEL GETİRMEYİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine dikkat çeken Erdoğan, iki parti arasındaki işbirliğine yönelik çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağını hatırlattı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın, MHP ile yapılacak işbirliği konusunda herkesin söylemlerine dikkat etmesini istediği, Cumhur İttifakı’na halel getirecek açıklamalardan kaçınılması uyarısında bulunduğu öğrenildi. AK Parti’nin açıkladığı veya MHP ile yapılacak işbirliği kapsamında açıklanacak adaylar konusunda da uyarıda bulunan Erdoğan “Aday belirleme sürecinde her türlü tartışmayı yapabiliriz. Herkes istediğini söyleyebilir. Ancak aday açıklandıktan sonra itiraz eden olursa sert tepki gösteririm. ‘Şu olursa oy vermem, bu olursa oy vermem’ gibi değerlendirmeler yapılıyor. Bunu kabul etmem mümkün değil. Herkes genel merkezimizin aldığı kararlara uymalı ve saygı göstermeli” diye konuştu.

İLÇELERDE DE İŞBİRLİĞİ OLACAK

MKYK’da MHP ile yapılacak işbirliğinin detaylarına girilmedi ancak 6 il üzerinde değerlendirme yapıldığı ve 30 büyükşehrin ilçeleri konusunda da işbirliği olacağı bilgisi verildi. Bu kapsamda, AK Parti’nin bazı ilçelerde MHP’nin adayını, MHP’nin de AK Parti’nin adayını destekleyeceği, muhalefetin elinde bulunan ilçelerde ise ikinci parti konumundaki partinin adayının destekleneceğini dile getirildi.

MANİSA TEŞKİLATI DA ÜZERİNE DÜŞENİ ALMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden teşkilatlarına uyarılarda bulundu. Ancak her teşkilatın bu uyarıdan payına düşeni almasını istedi. Manisa’da ittifakın adayının Cengiz Ergün olmasına kesin gözüyle bakılırken Erdoğan, AK Parti kanadının da adaya tam destek vermesi talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim