GÖLMARMARA Belediyesi’nin elinde bulunan arsa ve diğer arazileri, Hazineye ait daha kıymetli arsa ve arazilerle takas etmek istediğine ilişkin şikayetler geldiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası özelleştirmesi ve ballı arsa rantı yolsuzluğunda 12 yıl süren davalar sonucunda AKP’li Manisa eski Belediye Başkanı ve yandaşlarının hapse girdiğini hatırlattı. AKP’li belediye başkanlarının devlet arsaları üzerinden yolsuzluk yapma huyundan hala vazgeçmediklerini söyledi.

Konuyu meclis gündeme taşıyan Mazlum Nurlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a verdiği soru önergesinde belediyenin göz koyduğu hazine arazilerinin takasına izin verip vermeyeceklerini ve Gölmarmara Mal Müdürü’nün bu konu yüzünden sürgün edildiği iddialarını sordu.

Mazlum Nrlu yaptığı açıklamada: “Gölmarmara Belediyesi elinde bulunan arsa ve diğer arazileri, Hazineye ait daha kıymetli arsa ve arazilerle takas etmek istediğine ilişkin şikayetler gelmektedir. Hatta bu konuda kurumlar üzerinde baskı kurulduğu ve belediye arsalarının değerinin yüksek gösterildiği, buna karşın hazine arazilerinin değerinin düşük gösterilerek bire bir takasa uygun hale getirilmiş ve buna direnen Gölmarmara Mal Müdürü’nün sürgün edilerek yerine Ahmetli Mal Müdürü görevlendirilmiştir. Gelen bilgilere göre hazineye ait değerli bu arazilerin Gölmarmara Belediyesi’nin şirketi olan GÖLMAR Madencilik İnşaat İmalat Sanayi ve Ticaret Ldt. Şti’ne verileceği, imar değişiklikleri ile bu arsalar üzerinden haksız rant ve çıkar sağlanacağı iddialar arasındadır. Gölmarmara ilçesi içerisinde 6952 parselde bulunan eski okul binasının yıkım kararı olmasına rağmen, ilçe hastanesi olarak kullanılmaya devam edildiği ve 100 bin TL masraf yapıldığı, hastane olarak kullanılmasına rağmen hastaneye tahsisi yapılmayan bahse konu bu arazinin belediye tarafından istenildiği aynı büyüklükteki değeri daha düşük arazilerle takası konusunda Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü’ne siyasi baskı yapıldığı ilçede bilinen bir gerçektir. Gölmarmara Belediyesi’nin 2819 parseldeki Kayapınar Cami arazisi ve eğitim alanı olarak ayrılmış olan 6882 parsele de talip olduğu ve arazi takasına konu edildiği, ayrıca bu şirketin Çömlekçi şubesi açılarak Çamlık mevkiinde 130 ve 131 parsellerde mera alanlarından mevzuata aykırı şekilde kum çekildiği belirtilmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim