CHP’li Serdar Bozyaka, Yunusemre Belediyesi’yle ilgili açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Bozyaka, Laleli Mahallesi’nde bulunan, belediyeye ait kentsel dönüşüm ofisinin önünde basın açıklaması yaptı. Yunusemre Belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddiaları ortaya atan Bozyaka, kentsel dönüşüm ofisiyle ilgili de bazı sorular sordu. Bozyaka, belediyenin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini teklif etti.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, ilçeye bağlı Laleli Mahallesi’nde bulunan Yunusemre Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi önünde basın açıklaması yaptı. Partililerin de katıldığı basın açıklamasında AK Partili Yunusemre Belediyesi’ni hedef alan Bozyaka, sorduğu sorulara cevap alamadığını dile getirdi.

“BELEDİYEYİ SAVUNMAK KİMLERE KALMIŞ”

Yunusemre Belediyesi’yle alakalı olarak 4 yolsuzluk iddiası gündeme getirdiklerini, ancak cevap alamadıklarını söyleyen Bozyaka, “Belediye başkan yardımcıların biri bu iddialardan sadece bir tanesine cevap verdi. Ben AK Parti belediyeciliğini suçluyorum. AK Parti belediyeciliğinin yolsuzluğa bulaştığıyla ilgili iddialardan bahsediyorum ancak ne AK Parti il başkanı, ne de ilçe başkanı ne de başka bir yetkili çıkıp da cevap vermiyor. Sayın milletvekillerimiz soru önergesi veriyorlar, Meclis’te gündeme getiriyorlar ancak hiçbir AK Partili vekil ne belediyesini, ne belediye başkan yardımcısını ne de belediye başkanını savunamıyor. Kimlerin savunduğunu da söylemek istiyorum. Birisi, kendisine fazla mesai yazarak fazla maaş aldığı haberleriyle gazetelere çıkan kişiydi. Bu arkadaş genel seçimlerde belediyenin arabasıyla, belediyenin fotoğraf makinesiyle, belediyenin maaşıyla bir milletvekilinin peşinde koşan kişiydi. Koskoca AK Parti belediyesini savunmak böyle bir soytarıya kaldı.

Bir diğeri de devlet memuru sıfatıyla belediye başkan yardımcılığı yapan kişiydi. Çıkıp da belediyeyi savunmadı, sadece kendisini savundu. Ben 5 iddia gündeme getirdim, o sadece Akgedik’te yapılan işleri savundu. Yalnızca kendi sorumluluğundaki yeri savundu. Belediye başkanını savunmadı. Çıktı, açıklama yaptı, bu açıklamayı yaparken kimsen izin aldı bu devlet memuru?”

AYNI İDDİALARI GÜNDEME GETİRDİ

Bozyaka, daha önceki basın açıklamasında dile getirdiği iddiaları tekrar paylaştı. Bozyaka şöyle devam etti: “Boş laf yapmayın. Akgedik’teki vatandaşlarımız tapularını bekliyor. Onların tapularını bir an evvel verin biz de sizi alkışlayalım. Siz veremiyorsanız CHP’li belediye başkanı 5.5 ay sonra verecek. CHP Yunusemre’de seçimi kazanacak, vatandaşların bütün problemlerini birer birer çözecek.

Yuntdağı’nı parsel parsel sattınız diyerek gazetelerde defalarca beyanat veriyorum. Bari gidip Yuntdağı köylülerine satsaydınız. 100 yıldır oranın vatandaşının kullandığı arazileri satıyorsunuz. Köylülere satmadınız, köylülerin haberi bile yok. Çevre köylüleri çağırıp bir düğün salonunda yapın ihaleleri diyoruz, cevap yok. Bu arazileri satarken belediyenin şirketine sattınız. Şirket de bunları ihaleleri bypass ederek aldı ve belli odaklara peşkeş çekti iddiasında bulunuyoruz. Bunları cevaplandırın diyoruz. Cevap 10 gündür yok. Belediye başkan yardımcısı tek bir kelime edemedi.

Yunusemre Belediyesi ne için bu arazileri satıyor? Çünkü borç batağında. Babasının malı gibi bütün arazileri satıyor. Borç batağından bu şekilde kurtulmaya çalışıyor.

Yuntdağı’nda onlarca köy var ancak bütün yatırımlar Ortaköy’e yapılıyor. Güreş festivaline ve orada yapılan bir parka toplamda 7 milyon TL harcandığı ile ilgili iddialar var. Doğru mudur diye sorduk. Hala cevap bekliyoruz. Pelitalan’ın günahı ne? Siyekli’nin günahı ne? Bütün paraların Ortaköy’e harcanmasında MAYEB Başkanının Ortaköylü olmasıyla bir ilgisi var mı?”

“KENDİ BİNANIZ DEPREME DAYANAMADI, SİZ Mİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAKSINIZ?”

Yunusemre Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisiyle ilgili de konuşan Bozyaka, “Kentsel dönüşüm ofisinin önündeyiz. Bu binanın mülkiyeti kime ait? Şehrin 5 binlik imar planında bu bina ne olarak görülüyor? Binanın ruhsatı var mıdır? Varsa prefabrik midir? Betonarme midir? Eğer bu binanın ruhsatı prefabrikse neden betonarmedir? Belediyelerin kafasına göre, istediği yere, istediği şekilde ruhsata uygun olmadan bina yapma yetkisi var mıdır? Bu bina Laleli ve Mesir Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm ofisi olarak yapıldı. Bu bina geçtiğimiz dönemde yaşanan depremlerde hasar gördü mü? Biliyoruz ki gördü. Fotoğrafları da var. Kentsel dönüşüm için yaptıkları bina dahi ilk depremde hasar gördü. Bunların yapacağı kentsel dönüşümden ne hayır gelir Manisa’ya?”

“KENDİ KAÇAK YAPINIZ İÇİN İMAR BARIŞINA BAŞVURU YAPTINIZ MI?”

Kentsel dönüşüm alanında bulunan  bölgeler için 2015 yılında riskli alan ilan edildiğini hatırlatan Bozyaka, “4 yıla yakın bir süre boyunca kentsel dönüşümle ilgili hala plan proje çıkarmayı beceremediler. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Doğru düzgün yapın, vatandaşın hakkını savunun, vatandaşı hak kaybına uğratmayın biz de destek olalım dedik. Sonuç yapılamadı. 4 yıl içerisinde kentsel dönüşüm alanında hiçbir belediye başkan yardımcısı, belediye bürokratı yer aldı mı? Bu sorunun cevabını da AK Parti belediyesinden bekliyorum. Buradaki kaçak yapınız için imar barışına başvurdunuz mu? 31 Ekim son tarih. Bu kaçak yapının ayıbını örtmek için barışa başvuracak mı?” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER DENETLESİN, MASRAFLARI BENDEN”

Bozyaka son olarak şunları söyledi: “Buradan AK Parti belediyesine bir teklifim var. Çok imanlı olduklarını söylüyorlar. Kimsenin imanını sorgulamak bize düşmez ama imanlarından şüpheleri yoksa, kul hakkı yemedilerse, bugüne kadar hiçbir ihaleye fesat karıştırılmadıysa belediyeyi partilerinin ismi gibi ‘ak’ bir şekilde yönetiyorlarsa tarafsız, bağımsız denetçiler getirelim. Masrafını da ben karşılayacağım. Gelsinler AK Parti belediyesini denetlesinler. 4 yıl boyunca yaptıkları icraatları denetlesinler. Benim elimde bilgiler var. Önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Ama önce sorularıma yanıt bekliyorum. Eğer ki abdestlerinden şüpheleri yoksa gelsinler bağımsız denetmenler tarafından denetlensinler. Manisa Valiliğine, Yunusemre Kaymakamlığına bu binayla ilgili de harekete geçme çağrısında bulunuyorum. Vatandaşın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz.”

Editör: TE Bilişim