CHP’nin Manisa’da Alaşehir ve Sarıgöl belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından Gölmarmara, Saruhanlı ve Kırkağaç’ın belediye başkan adayları da belli oldu. Merkezde ilçelerde ise İYİ Parti ve CHP arasında süren ittifak görüşmelerinin ardından adaylarının açıklanacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yunusemre belediye başkan aday adayı Serdar Bozyaka ilçe başkanlığında düzenlediği toplantı ile kendisinin adaylığının da kesinleştiğini, ancak İYİ Parti ve CHP arasında süren ittifak görüşmelerinden alınacak sonucun beklendiğini söyledi.

CHP’de Parti Meclisi toplantısında Gölmarmara, Kırkağaç ve Saruhanlı belediye başkan adayları açıklandı. Gölmarmara’da çiftçi Birol Bak, Kırkağaç’ta mühendis Şerif Ozan İren, Saruhanlı’da müteahhit Zeki Bilgin’in adaylığı kesinleşti.

BOZYAKA’DAN AÇIKLAMA

Parti Meclisi toplantısında Yunusemre Belediye Başkan aday adayı Serdar Bozyaka’nın da isminin açıklanması bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Bozyaka ise ilçe başkanlığında düzenlediği toplantı ile kendisinin adaylığının da kesinleştiğini, ancak İYİ Parti ve CHP arasında süren ittifak görüşmelerinden alınacak sonucun beklendiğini dile getirdi. Partililerin ve İlçe Başkanı Bülent Mersinli’nin katıldığı toplantıda konuşan Bozyaka, aday olmak için son dakikaya kadar beklediğini belirterek, “3 milletvekilimizin, ilçe yönetimimizin, il başkanlığının adaylığımla ilgili tam desteği vardır. Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel adaylık teklifini şahsıma yapan ilk kişidir. Yaptığım son görüşmede de bu görüşünün arkasında olduğunu, Yunusemre’de tek adayın şahsım olduğunu ifade etmiştir. Bu saatten sonra CHP olarak Yunusemre Belediyesi’ni almaya odaklanmalıyız” diye konuştu.

“SAHAYA ÇIKIP ÇALIŞMAMIZI YAPACAĞIZ”

Kendisine ilk Parti Meclisi toplantısında adaylığının kesinleşeceğinin söylendiğini anlatan Bozyaka, “3 ilçemizin belediye başkan adayı kesinleşti. CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı ittifak görüşmeleri nedeniyle siyasi nezaketen merkez ilçelerde belediye başkan adaylarının kesinleşmemesi, bir sonraki parti meclisinde belirlenmesi için karar alındı. Yunusemre’de belediye başkan adayımız kesinleşmemiş olsa da Grup Başkanvekili Özgür Özel ve il başkanımızın sözleri ile belediye başkan adayı olarak sahaya çıkıp çalışabileceğimizi, bunu ilan edebileceğimizi, ittifakın da bunun üzerine yapılması gerektiğini ifade ettiler. Bu saatten itibaren Yunusemre Belediye başkan adayı olarak çalışmaya başlıyoruz” dedi.

FERDİ ZEYREK’İN AĞZINDAN KONUŞTU

Öte yandan Bozyaka, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ferdi Zeyrek’in, ittifak girişimlerinin sonucuna göre Yunusemre’den aday gösterileceği söylentilerine de açıklık getirdi. Bozyaka böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bozyaka konuyla ilgili şunları söyledi: “Kendisi de burada bizimle olacaktı ancak gelemedi. Telefonla görüştük, kendisinin sadece büyükşehire odaklandığını ve Yunusemre’ye aday olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Bunu da basın aracılığıyla duyurmamı rica etti. Bizim partimizde bu gibi durumlar söz konusu olamaz.”

Editör: TE Bilişim