Haber: Eren EKİNCİ

Geçtiğimiz gün CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan aralarında Eski Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan'ın da yer aldığı 42 esi il Başkanı, CHP'nin başarısız olduğunu ifade ederek olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Olağanüstü kurultay çağrısını anlamsız bulduğunu ifade eden CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, bu çağrıyı son derece anlamsız bulduğunu dile getirerek, "Zaten bir kongre süreci başlamış. Eğer bir şeyler, konuşulacaksa, görüşülecekse, değerlendirilecekse, bu arkadaşlar partiye bir katkı sağlamak istiyorsa gelirler bu katkılarını kongremizde sunarlar. Kongremiz de bunu değerlendirir ve sorun da ortadan kalkar." diye konuştu.

KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, eski il başkanlarının yaptığı olağanüstü kurultay çağrısını anlamsız bulduğunu ifade ederek Manisa'da kongre takviminin belirlendiğini açıkladı. Ada, konuşmasında, "Bunu çok anlamsız buluyorum. Şu anda önümde muhtarlık bölgesi delegeleri ile ilçe ve il kongreleri takvimi var. 3 Kasım 2015 tarihinde bizim bu takvim yeniden işlemeye başladı. Dolayısıyla 15 Kasım 2015 tarihine kadar delege seçimlerini tamamlayamayan ilçelerimiz bu delegelerini tamamlayacaklar. 20 Kasım tarihi itibariyle de ilçe kongrelerimiz başlıyor. Biz, Manisa olarak kongre takvimimizi belirledik. 28-29 Kasım ile 5-6 Aralık tarihlerinde ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. 27 Aralık Pazar günü de İl kongremizi gerçekleştireceğiz." İfadelerini kullandı.

"BU ÇAĞRILARI SON DERECE ANLAMSIZ BULUYORUM"
Ada, olağanüstü kurultay çağrısı yapan eski il başkanlarının önerisini son derece anlamsız olduğunu belirterek, "Bu çağrıları son derece anlamsız buluyorum. Çünkü zaten bir kongre süreci başlamış. Eğer bir şeyler, konuşulacaksa, görüşülecekse, değerlendirilecekse, bu arkadaşlar partiye bir katkı sağlamak istiyorsa gelirler bu katkılarını kongremizde sunarlar. Kongremiz de bunu değerlendirir ve sorun da ortadan kalkar." dedi.

"MANİSA'DA CHP'Yİ İKTİDARA GETİREMİYORSAK, BAŞARISIZ"
1 Kasım seçimlerinde CHP'nin bazı noktalarda başarılı bazı noktalarda ise başarısız olduğunu dile getiren Ada, "İçinde bulunduğumuz durumlar ele alındığında parti olarak başarılıyız. Ama istediklerimizi gerçekleştiremediğimiz anlamında da başarısız. Biz Manisa'da CHP'yi iktidara getiremiyorsak bu bir başarısızlıktır. Biz başarılarımızı genele yaymak durumundayız. Sadece ve sadece seçim öncesinde gerçekleştirilen çalışmalar ve çabalar başarı için yeterli değil. Bu nedenle bir dahaki seçim sürecine kadar tüm il ve ilçe örgütleri olarak insanlara ulaşmalıyız. Halkın içinden ve halkın yanında olduğumuzu onlara göstermek zorundayız." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim