Burhan AKDEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban, 24 Haziran erken seçimi için aday belirleme sürecinde önseçim yapmayacaklarını açıkladı. Balaban, seçim takviminin kısıtlı olması nedeniyle böyle bir yol izleneceğini dile getirdi.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Balaban, “Ani bir seçim kararı alındı. Bu nedenle önseçim takvimi yetişmez. Önseçim olmayacak. Merkez yoklaması olarak milletvekili adaylarımız belirlenecek. 28-29 Nisan’da Kayseri’de il başkanları toplantımız var. Orada her şey konuşulacak.” dedi.

“KİMSENİN TEREDDÜDÜ OLMASIN”

Aday belirleme sürecinde partinin izleyeceği yola güvendiklerini kaydeden Balaban, “Cumhuriyet Halk Partisi her seçimde akılcı bir yol izler. Bu seçimde de öyle olacak. Örgütünün, il başkanlarının, ilçe başkanlarının, milletvekillerinin görünü alınacak. Ona göre en doğru en akılcı aday belirleme yöntemiyle adaylarını belirler. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE 16 AY ÖNCE KURTULACAK”

Balaban, son olarak şunları söyledi: “Biz üç ay önceden Sarıgöl’de seçim çalışmalarımıza başladık. Manisa kamuoyu da bunu biliyor. Erken seçim sürpriz olmadı ama biz sonbaharda yapılmasını bekliyorduk. Ha sonbahar, ha yazın hiç önemli değil. Biz mutluyuz. 3 Kasım 2019’la 24 Haziran 2018 arasında yaklaşık 16 aylık bir fark var. 24 Haziran’da seçim olması demek, Türkiye’nin ve halkın AKP iktidarından 16 ay önce kurtulması demek. Bu anlamda bizim için bir sorun yok.”

Balaban, 31 Mart itibariyle bütün sandık görevlilerinin belirlendiğini ifade ederek, seçim sandıklarına sahip çıkmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.  

Editör: TE Bilişim