Haber: Eren EKİNCİ

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ ile birlikte Akgedik Mahallesi'nde hayata geçirecekleri 5 bin 500 konutluk TOKİ projesinin başarılamaması durumdan, siyasi bedel ödemeye hazır olduğunu dile getirdi. Başkan Çerçi, "Vatandaşlarımız ciddi bir beklenti içerisinde. Bu işi beceremezsek siyasi bedelini öderiz" diye konuştu.

YUNUSEMRE Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi Erdinç Yavaşlı, TOKİ projesinin uygulamada hatalar barındırdığını dile getirmesi üzerine Başkan Çerçi'ye cevap hakkı doğdu. Başkan Çerçi, TOKİ projesi hakkında bilgiler paylaşarak, projenin hayata geçememesi durumunda siyasi bedelini ödemeye hazır olduğunu kaydetti.

BU İP KOPARSA CİDDİ ANLAMDA ZORA DÜŞECEKSİNİZ
Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, TOKİ'nin Manisa dahil olmak kaydıyla Türkiye'de bir çok ilde uygulama yaptığına değinerek, "Bu projeler estetikten uygulamaya kadar birçok hatalar barındırıyor. Örnek verecek olursak, bir iş adamı yanında çalışan 10 kişiyi TOKİ'ye götürüyor ve onlara başvuru yaptırarak oradan daire alıyor. Daha sonra aldığı bu daireleri kendi adına kiraya veriyor. Bu, uygulamadaki hatalardan yalnızca bir tanesi. Şunu da belirtmeliyim ki; şu ana kadar TOKİ ipini ciddi şekilde elinizde tuttunuz. Çok ciddi bir belediyecilik yapma noktasındasınız. Bu ip koparsa ciddi anlamda zora düşeceksiniz. Umarım bunun farkındasınızdır" diye konuştu.

"YADIRGADIM"
CHP'li meclis üyesinin açıklamalarından sonra cevap hakkı doğan Başkan Çerçi, "Şimdi benim burada bir iki söz söylemem vacip oldu. Örnek veriyorum, hastanelerde yanlış ameliyatlar yapılabilir, yanlış tedavi yöntemi uygulanabilir bunlar hep olasılık dahilindedir. Şimdi tedavide hata olabilir diye hastane açılmaması fikri ciddi bir mantıksal hata barındırmaktadır. Bu ülkenin dar gelirli insanları var. Özellikle bu proje adı üstünde sosyal bir projedir ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yöneliktir. Dolayısıyla toplumumuzun dar gelirli kesimlerimizin buraya ihtiyacı varsa, bu tür konutların yapılmasına hele sizin gibi sosyal demokrat bir partinin mensubundan eleştiri duymayı oldukça yadırgadım" dedi.

"BU İŞİ BECEREMEZSEK SİYASİ BEDELİNİ ÖDERİZ"
Başkan Çerçi, TOKİ projesi ile aldığı büyük siyasi riskin farkında olduğunu dile getirerek tartışmayı şu şekilde sonlandırdı: "Bu durumun siyasi riskinin de farkındayım. Risk almadan bazı işleri başaramazsınız. Ben TOKİ projesi ile risk aldığımızın farkındayım şahsen. Halk ve toplumumuz adına gelecekten büyük umutlarımız, hayallerimiz var. Ama şahsi bir beklentim yoktur. Vatandaşlarımız ciddi bir beklenti içerisinde. Bu işi beceremezsek siyasi bedelini öderiz. Ama becerebilirsek binleri on binleri ev sahibi yapma şansını değerlendirmiş olacağız.
Editör: TE Bilişim