Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemde ilk toplantısını yaptı. Meclis toplantısı öncesinde düzenlenen kokteylde bir araya gelen meclis üyelerine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün rozetlerini taktı. Rozet töreninin ardından meclise geçildi. Mecliste ilk olarak başkanvekili seçimi yapılırken, Cumhur İttifakı’nın ortak adayı AK Partili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz Meclis başkanvekili oldu. Meclis’in katip üyeleri ise Bilgehan Noyan ve Fedai Kozan oldu. Meclis, encümen üyelerinin ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçimi ile devam ederken, kurulan 12 komisyona üyeler belirlendi. Meclis’te gündem öncesi söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de 31 Mart’ta önemi bir demokrasi sınavının geride kaldığını ifade ederek seçimin sona erdiğini ve Manisa için hizmet etme noktasında bir olma zamanı olduğunu dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönemdeki ilk toplantısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı öncesinde düzenlenen kokteylde bir araya gelen meclis üyelerine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün rozetlerini taktı.

BAŞKAN ERGÜN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Meclis’te Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ergün şöyle konuştu:

"Ülkemiz demokrasisisin en önemli sınavlarından birini geride bıraktık. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra yeniden seçilen ve ilk kez seçilen belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak ilk toplantımızı gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Seçimler yapıldı ve bitti. Şimdi hepimizi Manisa’yı daha da ileri götürmek için çalışacağız. Öncelikle seçilen belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Şahsım olarak üçüncü dönemimizi icra edeceğiz. Oy veren vermeyen bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Tarihi, kültürü ve konumu itibariyle ülkemizin gözbebeği olan şehrimiz, cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023 yılı hedefine ulaştırmak için çalışacağız.

Geçtiğimiz hafta acı haberler aldık. Beyin kanaması geçiren Alaşehir MHP ilçe başkanı Ali Apan hakkın rahmetine kavuştu.  Aynı gün eski MÇP il başkanlığı yapan dava adamı ağabeyimiz Mustafa Tosun da hayatını kaybetti. Her iki önemli ismin de ruhları şad mekanları cennet olsun. Cuma günü beraat kandilini idrak edeceğiz. Müslümanların kardeşliği vurgusunun ete kemiğe bürünmesini sağlayan bu önemli gecenin Müslüman coğrafyasına barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Gazi meclisimizin kurulduğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız inşallah. Şimdiden bütün çocuklarımızın bayramını kutluyor, bağımsızlık için canlarını ve kanlarını feda eden kahraman atalarımızı rahmetle anıyorum. 479 yıldır süregelen uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin başlangıcı da 23-24 Nisan’da olacak. Manisa’nın tanıtımına önemli katkı sağlayan bu festivale katılım ve sahip çıkılması tek beklentimizdir.”

MECLİS BAŞKANVEKİLİ KAMİL ÖZ OLDU

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk olarak meclis başkanvekili seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz olurken, Millet İttifakı’nın adayı Şehzadeler Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Ferdi Zeyrek oldu. Kamil Öz 60 oy alırken, Ferdi Zeyrek 27 oyda kaldı. Öte yandan Meclis’in ikinci başkanvekili ise Doğan Ensivri seçildi.

KATİP ÜYELER BELİRLENDİ

Öte yandan katip üyeliği seçimi de yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Bilgehan Noyan ve Fedai Kozan katip üye oldu. 

ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Dilşat Ulaş, Mürşit Gedizli, Selman Keresteci, Şerafettin Keresteci ve Bilgehan Noyan meclis encümen üyeliklerine seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Meclis’te daha sonra kurulan ihtisas komisyonlarına üyeler seçildi. Tüm grupların ortak görüşü ile açık oylama yapıldı. Komisyonlar şöyle oluştu:

Hukuk ve Tarifeler Komisyonu: Mehmet Candan, Mürşit Gedizli, Fedai Kozan (AK Parti), Mehmet Güzgülü  Bilgehan Noyan (MHP), Mehmet Oruç (İYİ Parti), Lütfü Akdağ (CHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Dilşat Ulaş, Atilla Efendioğlu, Hüseyin Gündoğn (AK Parti), Mehmet Palabıyık, Yücel Kaşıkçı (MHP), Halis Özcan (İYİ Parti), Koray Kaplan (CHP)

Plan ve Bütçe Komisyonu: Gürkan Koyuncu, Ahmet Tonguç, Ali Sezer (AK Parti), Hüseyin Yılmaz, Tanıl Sevenler (MHP), Çetin Çavdarlı (İYİ Parti), Remzi Şirinoğlu (CHP)

Trafik ve Ulaşım Komisyonu: Selman Keresteci, Muhammet Arif Alkan, Cemal Gürman (AK Parti), Murat Maan, İbrahim Aydın (MHP), Hasan Aydır (İYİ Parti), Ahmet Tınazlı (CHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Nurullah Akgün, Salih Tekeli, Mustafa Çamzeybek (AK Parti), Doğan Ensivri, Ünal Kıykaç (MHP), Halil Koç (CHP), Gökhan Köse (İYİ Parti)

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu: İlhan Türe, Emin Özarı, Cemal Gürman (AK Parti), Semih Adıgüzel, Ahmet Yılmaz (MHP), Ömer Geriter (İYİ Parti), Bülent Mersinli (CHP)

Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu: Nurullah Ertaş, Ahmet Esen, Salih Tekeli (AK Parti), Hikmet Çalışkan, Muammer İner (MHP), İlhami Dinçer (İYİ Parti), Fehmi Gülen (CHP)

Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu: Nedim Güler, Mehmet Uygun, Sedat Gül (AK Parti), İbrahim Kilimci, Hayati İmrenlerli (MHP), Ali Çelemenli (CHP), Asım Daban (İYİ Parti)

Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu: Nedim Güler, Ercan Bilgiç, Sedat Gül (AK Parti), Ramazan Gürcan Murat Maan (MHP), Ulvi Murat Tunca (İYİ Parti), Ali Zengin (CHP)

Altyapı Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu: Mehmet Uygun, Tanju Yelken, Mustafa Çamzeybek (AK Parti), Ahmet Yılmaz, Semih Adıgüzel (MHP), FerdiZeyrek (CHP), Hüseyin Baysal (İYİ Parti)

Engelliler ve Kadın Komisyonu: Aysun Yıldırım, Nurullah Akgün, Ahmet Esen (AK Parti), Şerafettin Yüncüoğlu,  Fatma Aslan (MHP), Mustafa Ali Kındıroğlu (İYİ Parti), Fehmi Gülen (CHP)

Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu: Sedat Aydın, Tanju Yelken, Nurullah Ertaş (AK Parti), Mustafa Uygun, İbrahim Kara (MHP), Mehmet Yavuz (İYİ Parti), Gökhan Yener (CHP).

DİĞER MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Seçimlerin yapılmasının ardından Meclis’in diğer maddeleri görüşüldü ve meclis toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilişim