Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında AK Parti grubunun tutumuna MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk'ten tepki geldi. Başkan Öztürk bu durumu 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' olarak nitelendirdi.

İşte İl Başkanı Öztürk'ün yaptığı yazılı açıklama;

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini engellemek için  tüm gücüyle uğraşan, hatta kendi vekillerinin sözüne dahi itina etmeyen bir üslupla başına buyruk halleriyle sergilemiş oldukları tavırları yerelde de sağlanılmaya çalışılan MHP ve AK Parti İttifakına,bilinçli bir şekilde vurulmuş ağır bir darbedir. MHP'nin, canla başla Cumhur İttifakına sahip çıkmaya çalışmasıyla MHP'li Belediyeler de çoğunluğu ele geçirmiş olan AK Parti'li Grupların saldırısı ile karşılaşılmakta hatta çirkin şekilde oyunlar oynanmaktadır.

"AK PARTİ KENDİNE DE ZARAR VERİYOR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı hizmetlere istinaden söz konusu maddelerin komisyon kuruluna gidişine dahi onay vermeyen Ak Parti Grubu süreci baltalayıp kendi parti birlik ve bütünlüğüne de zararlı bir tavır sergilemektedir. Milletimize yapılacak hizmetlerin engellenmesi ve hukuka aykırı bir tarzla reddedilmesi, ülkemizin gelecek seçimler de yaşayabileceği sorunların küçük bir göstergesi olmakla birlikte bu durum Ak Parti Grubunun liderlerine olan tutarsız tutumlarının da bir göstergesidir.

"BU NE PERHİZ  BU NE LAHANA TURŞUSU"

Sayın Cumhurbaşkanı ittifak sebebiyle karşılıklı iyi niyet, hoşgörü ve olumlu yaklaşımlar dan bahsederken  bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu hesabı Manisa'daki AK Parti Grubu tam tersi bir zihniyetle, adeta MHP ye zıt bir cephe almış, yapılması planlanmış tüm girişimlerimizi yok edebilmek adına aykırı kararlarını bir marifet misali belirtmiştir.

Oysa ki; MHP Manisa,daima akılcı ve sağduyulu saygın tavrını korumuş, Liderinin sözün den bir milim ayrılmadan, Cumhur İttifakına hiçbir zarar gelmemesi adına, sükunetle çelik yumruğunu kadife eldiveninin için de koruyup, masaya  indirmemiştir.

"AK PARTİ'Yİ AKILCI DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ"

Bu bir bahis değildir. Bu bir yarış hiç değildir. Bu,millete hizmet sözü ile yanıp tutuşan bir Büyükşehir Belediye Başkanının bahsettiği hizmetler için,gerekli kararların ivedilikle çıkarılması gereğidir.

Bu, koltuk,seçim ve makam hayali güdenlerin anlayamayacağı kadar çıkarsız ve bir o kadar da ağır bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun yükünü omuzların da şerefle taşıyan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Beyefendi'ye Cenabı Allah tan kolaylıklar dilerken, Manisa ve Manisalılara lâyık güzel hizmetleri çok görüp baltalayan kişisel ve partisel hesapları ile destek değil köstek olmaya çalışan AK Parti Grubunu ise akılcı düşünmeye davet ederek hizmetlerimize gölge etmeyin başka ihsan istemez diyoruz...

Editör: TE Bilişim