Manisa’da 10 Şubat’ta Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Manisa 6. Olağan İl Kongresi’nde yeniden başkanlığa seçilen Berk Mersinli, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mazbatasını aldı.

Manisa Adliye Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen mazbata törenine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve partililer katıldı. İl Seçim Kurulu Müdürü Halit Çiçek’in elinden mazbatasını alan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Çiçek’e çiçek takdim etti.

Mazbatayı aldıktan sonra bir konuşma yapan Mersinli, Afrin harekatına değindi. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nın 26. Günü geride bıraktığını kaydeden Mersinli, “Büyük bir harekat, büyük bir operasyon yapıyor Türk ordusu. Şehitlerimiz var. Bugün Sevgililer Günü. Bu şehitlerimizin en sevgilileri eşlere var. Çocukları var, anneleri, babaları var. Gerçekten şahadet şerbeti içmek için yarışırcasına orada vatanımızı savunmak için orada mücadele ediyorlar. Ben onların anneleri, babaları, eşleri, çocukları adına da inşallah onların orada yaptıkları işin boşa gitmediğini göstermek için, alın teri, gözyaşı dökmek için burada, bu siyaset arenasında ve bu işlerde gerçekten milletin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan ve milletimize layık olabilmek için ben bu kutsal emaneti alıyorum” diye konuştu.

Manisa’da güzel işler yapacaklarını vurgulayan Mersinli, ilk hedeflerinin 2019’da yapılacak olan seçimler olduğunu dile getirdi. Mersinli, “Başbakanımız 2019 yerel seçimlerini hedef koydu. Biz iddialıyız. O gün biz seçimi kaybedersek bu siyaset arenasından çekileceğiz dedik. Yine aynı şeyi söylüyoruz.” dedi. 

MAZBATAYI EŞİNE VERDİ

Mersinli, mazbatasını eşi İlkşen Mersinli’ye verdi. Mersinli’nin bu davranışı partililer tarafından tebessümle karşılanırken, alkışları da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim