TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Berber kutlama mesajında, lisanslı sporcu sayısındaki artışa, eğitim ve spor yatırımlarına da dikkat çekti.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber yayımladığı kutlama mesajında, AK Parti hükümeti döneminde eğitim ve spor yatırımlarındaki artışa vurgu yaptı.
SPORA DESTEK BİZİMLE ARTTI
Berber mesajında şu ifadeleri kullandı:"Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 96'ıncı yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Milli mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919 günü; bağımsızlığımıza atılan ilk adımdır. Bu bayrağı taşıyacak olan gençlerimize AK Parti olarak var gücümüzle imkan hazırlama gayreti içindeyiz. Yatırımlarımızla gençlerimizin önünü açıyoruz. 13 yılda bu kapsamda sadece Manisa'ya 502 milyon lira gençlik ve spor yatırımı gerçekleştirdik. Ülke genelinde 2002'de 278 bin olan lisanslı sporcu sayımız 5 milyona çıktı. Sadece Manisa'da bu sayı 13 yılda 13 kat artarak78 bine ulaştı. Bütçemizin 69 milyar 200 milyon lirasını Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarına aktarmak suretiyle gençlerimizin eğitimine ve sportif gelişimlerine katkıda bulunarak bu yöndeki kararlılığımızı ortaya koyduk. Geleceğimize yaptığımız yatırım önümüzdeki dönemde de sürecek. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en samimi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."
Editör: TE Bilişim