Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tevfikiye ve Akgün mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ile karşılaşan Başkan Ergün'e MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz ve Yaşar Coşkun, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ile Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar da eşlik etti. İlk olarak Tevfikiye Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başkan Ergün'ü meşalelerle karşılayan mahalleliler sevgi gösterilerini gece boyunca attıkları sloganlarla gösterdiler. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği hizmetleri de anlattı. Başkan Ergün, "En büyük desteği sizler bana verdiniz. 30 senelik kader birliğinde çoğu kardeşimizle, babalarınızla, abilerinizle peynir, ekmeği inşaatlarda beraber yedik, çayları beraber içtik. İki seçimdir Malta, Maltalığını gösterdi. Biz de elimizden geldiğince çaba ve gayretimizi göstererek en güzelini Manisa'da yaşayan sizlere vermeye çalıştık. Rabbim utandırmadı. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu makama seçildim. Allah bana oy vermiş vermemiş herkesten bir kere daha razı olsun" dedi.

NE SÖYLEDİYSEK HEPSİ YAPILACAK !
Manisa'da yatırımın bitmeyeceğini ifade eden Başkan Ergün, "Halkımız için icraatlar yapmaya çalışıyoruz. Manisa'nın merkezinde geçtiğimiz dönem içerisinde 100'ün üzerinde projeyi hayata geçirdik. Artık 300 bin nüfusa değil, 1 milyon 360 bin nüfusa tekabül eden bir hizmeti ilçelerimize götürme yönünde çalışmalarımız başladı. 30 Büyükşehir var. 14 tanesi ilk defa Büyükşehir oldu. Ama yeni olan Büyükşehirlerden yapılanma sürecini takip etme noktasında gelen bilgilerde Manisa birinci. Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hizmetlerimizi Allah sağlık sıhhat verdiği sürece en güzelini il bütününde yapmaya çalışacağız. Geriye kalan 4 senede ilk gün ne söylediysek, geçen dönemin başında ne söylediysek hepsini yine birer birer yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

30 SENELİK SORUN 1.5 YIL İÇİNDE ÇÖZÜLECEK !
Manisa'da 30-40 seneden beri çöp sorunu yaşandığını belirten Başkan Ergün, "40 senedir yapılamamış. Şimdi ilk ihalesi geçtiğimiz 2 ay içerisinde netleşti. Haziran ayında da ikinci ihalesi tamamlanacak olan bir katı atık bertaraf tesisi var. Allah nasip ederse 80-100 milyon civarında bir bedelle Manisa'ya 30-40 senedir halledilemeyen katı atık bertaraf tesislerini kazandıracağız. Bu sorun da inşallah önümüzdeki bir buçuk sene içerisinde Allah bize tamamlamayı bizlere nasip etsin" dedi.

GEDİZ İHALELERİ BAŞLADI

Gediz'in Manisa'nın en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Manisa'da arıtma tesisinin ihalesi geçtiğimiz 10 gün içerisinde yapıldı. Turgutlu'nun ve Gördes'in de arıtması yapıldı. Bunların arkasında 4 tane daha geliyor. Yani Gediz'i kirleten bütün çevresel faktörleri etkileyen, bizim ovamızı ilgilendiren önemli bu yatırımlar 100 milyonun üzerinde bir bedelle birer birer ihaleleri yapılmaya başlandı" diye konuştu.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Manisa'ya yeni bir tesis daha kazandırdıklarını söyleyen Başkan Ergün, "Her şeyden önce Cumhuriyeti bize teslim eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit arkadaşları nur içinde yatsın. Onların bize emanet ettiği bu Türkiye'yi korumak bizim vazifemiz. Gençlere sahip çıkacağız dedik. 5 senedir yaptığımız bütün spor tesisleri ile bunu yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Manisa'ya bu noktada yeni bir tesis kazandırdık. Spor Salonu ve Kapalı Yüzme havuzunu Manisa'ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 1 ay önce de 170 bin metrekarelik Atatürk Kent Parkı'mızın açılışını yaptık. Sizler oy verdiniz biz çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu güzellikleri bütün köy yollarında da hayata geçireceğiz. İl Özel idaresinin bir senede bütün Manisa genelinde yaptığı 14 milyon liralık yatırımı Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 95 milyon lira bedelle bin 600 kilometre yolu bu yaz asfaltlayacağız" dedi. Başkan Ergün, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen talebi geri çevirmeyerek göçmen halayına katıldı.

AKGÜN MAHALLESİ DE UNUTULMADI
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ardından Akgün Mahallesi'ne de ziyarette bulundu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Ergün, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Vatandaşlarla sohbet etme imkanı da bulan Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin son 1 yılda hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgiler verdi. Başkan Ergün konuşmasının ardından vatandaşların birlikte roman havası oynama talebini de kırmadı. Çalan müzik eşliğinde vatandaşlarla birlikte roman havası oynayan Başkan Ergün'e vatandaşların sevgi seli gece boyunca devam etti.
Editör: TE Bilişim