Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Toplantısı’nda İYİ Parti tarafından meclise verilen T.C. önergesi gündeme geldi. Konu ile ilgili ilk olarak İYİ Parti, daha sonra AK Parti grup başkanvekilleri tarafından görüş belirtildi. Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü söz aldı. Büyükşehir Belediyesi logosunun 40 yıldır kullanıldığına vurgu yapan Güzgülü, logoda T.C. ibaresinin istenmesinin meclis kararıyla olabileceğini belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi birçok belediyenin logosunda T.C. ibaresinin olmadığının altını çizdi. Güzgülü, İYİ Parti tarafından yönetilen ilçe belediyelerinde de aynı durumun geçerli olduğuna dikkat çekti. Manisa Büyükşehir Belediyesinin yazışmalarında kullandığı kağıtlarda T.C. ibaresinin yıllardan beri var olduğunu da hatırlatan Güzgülü, belediye araçlarında T.C. ibaresinin kullanımının ise, hiçbir belediyede tercih edilmediğini de sözlerine ekledi. Güzgülü, konuşmasını slayt eşliğinde ve örneklerle gerçekleştirdi.

“HEYECANLARINDAN OLSA GEREK…”

Son olarak söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Böylesi gereksiz ve yersiz olduğunu düşündüğüm bir gündemle sizlerin ve kamuoyunun meşgul edilmesinden dolayı şahsım adına hepinizden özür diliyorum. Aramıza yeni katılan meclis üyelerimizin heyecanlarından olsa gerek, Manisa Büyükşehir Belediyemizin başında T.C. ibaresinin olmadığı yönündeki iddia ve bunun getirdiği önergeyi tartışıyoruz. Manisa’da yaşayan her birey, sokağa çıktığında öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyesinin ek hizmet binasını görüyor. Olmadığını iddia ettikleri T.C. ibaresi 2009’dan beri var. Bu örnekleri 17 ilçemizin genelinde tek tek hayata geçirdiğimiz eserler üzerinden örneklerle uzatabilirim. Ancak vaktinizi almamak adına uzatmıyorum, zira yeterince uzatıldı” dedi.

BİNANIN ÖN YÜZÜNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU VAR

Konuya dar çerçeveden bakıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Dar bir çerçeveden olaylara bakmayı adet haline getirenler mevcut Manisa Büyükşehir Belediyesinde T.C. ibaresinin neden olmadığı yönünde üzerimize yürümek istemişler, böyle anlaşılıyor. T.C. ibaresinin açılımı, Türkiye Cumhuriyeti. Bu binayı Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak düzenlerken Manisa Büyükşehir Belediyesi isim ve logosunun bulunduğu cephenin paralel cephesine Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini ve bir vecizini konuşlandırdık. Cumhuriyetin kurucusunun olduğu bir yerde T.C. ibaresinin olup olmadığı sorgulanamaz diye düşünüyorduk ki, ne yazık ki bu kadar dar bir bakış açısıyla bunun gündeme getirileceğini de yaşamamız gerekiyormuş” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ESERLERİNDE ATATÜRK İMZASI

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan eserler ve çalışmalar üzerinden örneklerle konuşmasına devam eden Başkan Ergün, “Sözü daha fazla uzatmadan Manisa’mızda Doğu ve Batı Kışla olarak bilinen askeriye duvarlarını Atamızın resimleriyle süsledik. Bu, Manisa’da bir ilk olmuştu. İlimizin her bölgesini Türk bayrakları ve Türki Cumhuriyetlerin bayraklarıyla donatmamızı da görmememiz mümkün değil. Yunusemre ilçemiz Laleli Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’nin adı Atatürk Gençlik Merkezi. Sarıgöl’de hayata geçirdiğimiz gençlik merkezinin adı, Atatürk Gençlik Merkezi. 170 dönüm alan üzerinde Yunusemre ilçemizde hayata geçirdiğimiz dev Kentpark’ın adı Atatürk Kent Parkı. Salihli’mize kazandırdığımız spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun adı, Atatürk Spor Salonu” dedi.

“GÜNDEME GETİRİLMESİ DAHİ DOĞRU DEĞİL”

Büyükşehir yazışmalarında kullandıkları antetli kağıtların başında T.C. ibaresinin yıllardan beri var olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Bu bağlamda verilen önergenin aceleye getirildiğini ve önergeyi hazırlayan arkadaşların derslerine iyi çalışmadığını belirtmem gerekiyor. Şahsımı, Büyükşehir Belediyemizi ve meclisimizi T.C. ibaresine karşıymış gibi göstermek, bizleri farklı kulvarlara çekmeye çalışmak kelimenin tam anlamıyla akıl tutulmasıdır, şark kurnazlığıdır. Bu nedenle bu önergenin gündeme dahi getirilmesini doğru bulmuyorum. Bu noktaya gelmişse ve sadece bir binada T.C. ibaresi yok diye suçlanacaksak, oraya da bu ibaremizi gururla ekleriz. Ancak bunu siz önerge verdiniz diye değil, bir tane vatandaşımızın bile kafasının içinde soru işareti kalmasın diye yaparız. Manisa’da yaşayan hemşehrilerimiz bizleri zaten biliyor. Biz onlar için yaparız tüm çalışmalarımızı. Bu da böyle bilinsin.”

Editör: TE Bilişim