Basına servis edilen bu anketi “Gerçeklikten uzak, manipülasyon amacıyla hazırlandığı apaçık belli olan…” şeklinde nitelendiren, Şehzadeler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Ömer Faruk Çelik “Birilerinin seçimlere son on gün kala oynadığı bu anket oyunu, seçimlerin sonucunu aslında çok net olarak göstermektedir.” dedi ve kendisinin yaptırdığı bilimsel anketin sonucunu ilk kez açıkladı.  

“HALKIMIZIN TERCİHİNİ BİLİYORUZ”

Seçim yasakları,  seçimlere son 10 gün gün kala seçim anketi yayınlamayı yasaklarken; bu yasağın başlamasına bir gün kala, bir anket firması, basına Şehzadelerde yapıldığını iddia ettiği bir anket sonucu servis etti. Şehzadeler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Ömer Faruk Çelik basına servis edilen bu anketi “Gerçeklikten uzak, manipülasyon amacıyla hazırlandığı apaçık belli olan bir anket” şeklinde nitelendirdi. Başkan Çelik “Anket yayınlama yasağının başlamasına bir gün kala bazı basın yayın kuruluşlarına, Manisa Şehzadelerdeki seçimleri manipüle etmeye yönelik bir anket sonucu servis edildi. Biz seçim süresi boyunca yaptığımız bilimsel anketlerle seçmenimizin tercihlerinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugüne kadar herhangi bir anket sonucu açıklamadık. Fakat yapılan bu manipülasyon üzerine,  anket sektöründeki önemli bir firmaya yaptırmış olduğumuz son anketi halkımız ile paylaşıyoruz.” dedi.

“EZİCİ BİR OY ORANIYLA ZAFERE ULAŞACAĞIZ”

Yapılan bu anket manipülasyonunun amacının Ak Parti ve MHP Teşkilatlarının motivasyonunu düşürmeye yönelik olduğunu belirten Başkan Çelik “Bu girişimleri kınadığımızı da ifade ediyorum. Söz konusu anketi servis eden malum firmanın, 2014 yerel seçimlerinde piyasaya sürdükleri Yunusemre ilçesine ait seçim anketlerinde, CHP’yi 1. Parti olarak göstermişti. Ancak seçim sonucunda CHP’nin Yunusemre’de üçüncü parti olduğu gerçeğini de hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu bile tek başına bu anket firmasının ciddiyetini ortaya koyuyor. Sadece bizim yaptırdığımız anketlerde değil, parti genel merkezimizin, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cengiz Ergünün yaptırdığı anketlerin, bilgileri bizde bulunmakta ve genel olarak oranlar birbirine çok yakın çıkmaktadır. 16-17 Mart tarihlerinde son yaptırdığımız anketimizde de sonuç % 56 gibi bir oranla seçimi kazandığımız yönündedir. Seçime 10 gün kala birilerinin anketler ile bir takım oyunlara girmesi, seçimlerin sonucunu da çok net ortaya koymaktadır. 31 Mart gecesi en büyük anket sonuçlanacak, halkımızın büyük desteği ile ezici bir oy oranıyla zafere ulaşacağız.” şeklinde konuştu.

ÖMER FARUK ÇELİK AÇIK ARA ÖNDE

16-17 Mart tarihlerinde Şehzadeler ilçesinde ARİST Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik’in seçimleri açık ara kazanacağı görülüyor. ARİST Sosyal Araştırmalar Merkezi anket verilerine göre; AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Ömer Faruk Çelik % 56,23; İYİ Parti ve CHP Adayı İsa Özdemir % 35,22; HDP Adayı Kasım Ağduk % 5,35; Demokrat Parti Adayı Uğur Kıraloğlu % 1,76; Saadet Partisi Adayı Abdullah Yılmaz % 0,35 diğer ise % 1,09 oy oranına sahip.  Şehzadelerde bu anketi yapan ARİST Sosyal Araştırmalar Merkezi, 24 Haziran Genel Seçimlerinde Türkiye genelinde seçim sonuçlarını doğruya en yakın bilen anket firması olarak dikkatleri çekmişti. 

Editör: TE Bilişim