Özel Haber: Eren EKİNCİ


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, MHP'nin olası bir kurultayında Meral Akşener'in genel başkanlığını destekleyeceklerini açıklayarak, Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığı devam ettiği taktirde Yunusemre İlçe Teşkilatı'nın toplu şekilde istifa edeceğini açıkladı.


7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde oyları ciddi oranda azalan Milliyetçi Hareket Partisi'nde genel başkan tartışmaları ortaya çıktı. Parti içi muhalefetin aday olarak işaret ettiği Meral Akşener, hem siyasi tecrübeleri hem de kadın olması dolayısıyla MHP'nin yıldızı parlayan genel başkan adayı olarak işaret ediliyor. Manisa'dan da Akşener'e olan destekler çığ gibi büyüyor. MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, olası bir kurultayda Meral Akşener'i destekleyeceklerini açıklayarak, Akşener genel başkan olmadığı taktirde ilçe yönetimi olarak istifa edeceklerini açıkladı.

MANİSA'DAN AKŞENER SESLERİ YÜKSELİYOR
Manisa'da yaptığı istişareler sonucunda il genelinde Akşener'e ciddi bir destek olduğunu ifade eden Baylan, "İlimizdeki ülküdaşlarımız ve yöneticilerimiz ile konuştuk. İlçemizdeki, bakkal, kahvehaneci, kuyumcu, pazarcı tüm esnafla konuşarak bir nabız yoklaması yaptık. Manisa'nın hatırı sayılır derecede büyük bir kısmı Meral Akşener'in Genel Başkanlığını destekliyor. Vatandaş ve seçmen ne istiyorsa o olmalıdır diyoruz. Ben şimdi Yunusemre ilçemizdeki seçmene sorduğumda, Meral Akşener sesleri yükseliyor. Ben de bu sese kulak veriyor ve Meral Akşener diyorum. Meral Akşener'e açık açık desteklerimi sunuyorum. İmza da istese vereceğim, oy da istese vereceğim." diye konuştu.

"YUNUSEMRE TEŞKİLATI OLARAK İSTİFAMIZI VERECEĞİZ"
Meral Akşener'e inandıkları için destek vereceklerini kaydeden Baylan, Meral Akşener genel başkan olmadığı taktirde istifa edeceklerini söyledi. Baylan, "Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi'ne genel başkan olmadığında, sayın Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığı devam ettiği taktirde biz MHP Yunusemre İlçe Teşkilatı olarak istifamızı sunacağız. Kurultay yapıldığında Devlet Bahçeli kazanırsa, o gece yine istifamızı vereceğiz." dedi.

KADIN OYLARI İLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ
MHP'nin eksikliklerinden birinin de kadınların oyları olduğunu ifade eden Baylan, Meral Akşener'in genel başkan olduğu MHP'de kadınların daha çok siyasetin içerisinde olacağını ve ciddi bir yükseliş yakalayacaklarını kaydetti. Baylan, "MHP'nin eksikliklerinden birisi de kadın oylarıdır. Meral Hanım'ın genel başkanlığında bu açık kapatılacaktır. Bu değildir ki Akşener sadece kadınlara ağırlık versin. Hem kadınlar hem erkekler ile birlikte daha güçlü bir MHP teşkilatının temelleri atılacaktır." şeklinde konuştu.

"BİZ GENEL BAŞKAN DEĞİL ÜLKEYE BAŞBAKAN ARIYORUZ"
Amaçlarının MHP'ye genel başkan aramak olmadığını belirten Baylan, Türkiye'ye Başbakan aradıkları için Akşener'i desteklediklerini söyledi. Devlet Bahçeli'ye de büyük saygı duyduklarını belirten Baylan, MHP'nin selameti açısında en uygun genel başkan adayının Akşener olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Biz olası kurultayda partimize genel başkan aramıyoruz. Türkiye'ye bir başbakan arıyoruz. Bu başbakanın da Meral Akşener olacağını biliyor ve canı gönülden istiyoruz. Bu yüzden desteğimizi Meral Akşener'e sunacağız. Benim ve yöneticilerimin şahsen beklentisi Sayın Devlet Bahçeli'nin partimizin bir büyüğü olarak ya da Onursal Genel Başkanı olarak kendisine saygımızı ve sevgimizi göstermek için elini öpmekten mutluluk ve şeref duyarız. Kendisine saygımız sonsuz. Ama artık Milliyetçi Hareket Partisi'nin de iktidar yolculuğu 2016 yılının ilk çeyreğinde başlamalıdır. Meral Akşener'in başarılı bir siyasetçi olduğunu da göz önünde bulundurursak partimizin selameti açısından biz desteğimizi Sayın Akşener'e sunuyoruz."
Editör: TE Bilişim