Mehmet İnci yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Saygıdeğer Hemşerilerimiz, seçmenlerimiz, yönetim ve temsil sorumluluğu üstlenmiş her kademedeki kardeşlerimiz ve delegelerimiz;

25 Kasım 2017 tarihindeki 6.olağan ilçe kongresinde, aday belirleme sürecindeki siyaset ahlakına uymayan uygulamalardan dolayı partililerimiz ve delegelerimizin yoğun talepleri karşısında aday olma ve liste çıkarma durumunda kaldık. Gördesli hemşerilerimizin siyasi feraseti nasıl “yeter söz milletindir”meşalesinin ilk kıvılcımı olduysa geçmişte, bu kongre sonucunun da metal yorgunluğun ortadan kaldırılmasında bir meşale bir örnek olay olma niteliğini kazanacağına inandık.

Kongrede delegelerimizin teveccühü ile ilçe yönetimi sorumluluğunu üstlendik. Kongre kararı ile yürütmekte olduğumuz AK Parti Gördes İlçe Başkanlığı Görevinden alındığımıza dair AK Partimiz Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun içeriği “görülen lüzum üzerine merkez karar ve yönetim kurulu kararı ile asil ve yedek üyeler olarak görevden alındığımıza” dair 06 Nisan 2018 tarihli yazısını tebellüğ ettim.

Siyaseten gelinen makamların zamanı geldiğinde de gidilmesi gereken makamlar olduğu bilinciyle partimizin en yüksek karar mercii olan MKYK’nın kararına ülkemizin içinde bulunduğu dış politik konjonktür, parti disiplini ve siyaset ahlakının gereği olarak olumlu yada olumsuz hiçbir yorumda bulunmayı anlamsız buluyorum.

Nihayetinde bizler politika yapıcısı değil parti idaresinin ürettiği politikaları uygulamaya çalışmaktayız. Partili olarak bizim kendi iç meselelerimizi yetkili organ ve kurullar dışında polemik mevzuu yapmamız öncelikle ülkemize, partimize ve ilçemize zarar verir.

Verilen kararın bundan sonraki aşamada yönetim sorumluluğu üstlenecek kardeşlerimize, partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da partili kimliğimizle üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiririm. Kongrede tecelli eden karara nasıl saygı gösteriyorsak yine görevli ve yetkili merci olan MKYK kararını da saygı ile karşılıyorum. Siyaset ahlakı, partimizin yetkili kurullarının takdirine de saygı göstermeyi gerektirir. En yüksek karar merciinin vermiş olduğu karara saygımız sonsuzdur.

Kongre aşamasından bu güne kadar geçen sürede, her türlü takdir ve saygıyı hak eden seçmen, delege ve yöneticilerimize teşekkür eder haklarını helal etmeleri dilek ve temennisiyle, selam ve dualarımla…"

Editör: TE Bilişim