AK Parti’de sular bir türlü durulmuyor. Partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarının istifasını istemesinin ardından karışık bir sürece girildi. Bunun üzerine Genel Merkez, 30 büyükşehirdeki il ve ilçe kongrelerini erteleme kararı aldı. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Kasım ayından itibaren yeni kongre tarihlerinin alınacağını söyledi

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Kasım ayından itibaren yeni kongre tarihlerinin alınacağını söylerken;  bazı illerde metal yorgunluğu ileri sürülerek belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili Manisa’da böyle bir durumun yaşanmayacağına inandığını ifade etti.

YAPILAN KONGRELER GEÇERLİ

Mersinli, şuana kadar 17 ilçeden 9’unda kongreleri tamamlandığını, 8 ilçenin kongre takvimi ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Mersinli, yapılan kongrelerin geçerli sayılacağını da belirterek, “30 büyükşehirde kongreler ertelendi. Manisa için büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Genel Başkanımızın teşkilat toplantısında da gelişmek için değişmek lazım olduğunu söyledi. Yeni isimlerle güçlendirmek lazım. Biz bunun gayretini veriyoruz. Bu süreçleri işletirken sıkıntılar oluyor. Değişiklerle metal yorgunluğundan partimizi tamamen arındırmak için böyle bir durmaya ihtiyaç vardı. Büyükşehirlerde yapılan hatalar yerel seçimlerde belediyelerin kaybına neden olduğu zaman telafisi olmuyor. Bunlarla ilgili alınmış bir önlem. 9 ilçede kongreleri yaptık, kalan 8 ilçede de Kasım ayından itibaren yeniden tarih alıp kongreler ilerleyecektir. Yapılmış olan kongrelerle ilgili herhangi bir iptal durumu yok” diye konuştu.

“MANİSA’DA BELEDİYE BAŞKANLARINDA DEĞİŞİM OLMAYACAKTIR”

Manisa’da belediye başkanlarıyla ilgili bir değişim olup olmayacağı sorusunu cevaplandıran Mersinli, “Manisa’da şuanda 11 AK Partili belediye başkanı için değişim söz konusu değil. Bizim 11 belediye başkanı da işini yapıyor. Manisa ile ilgili böyle bir şey yok. 3 dönem boyunca belediye başkanlığı yapmış kişilerde bir yorgunluk olabiliyor. Bu başka hiçbir partide  yapılan bir şey değil. Vatandaşın karşısına dimdik ayakta çıkmak istiyoruz. Manisa’da bu değişimlerle ilgili bir sıkıntı olmayacaktır.  Bu değişiklikler partiye zarar vermeyecektir, daha çok yarar getirecektir. Hatalar telafisi mümkün olmayan bir noktaya taşınmadan bugünden önlemimizi alıyoruz. Vatandaş bunu taktir edecektir. Bu pek çok siyasi partinin cesaret edebileceği bir şey değil” dedi.

Editör: TE Bilişim