Geçtiğimiz günlerde AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın Ankara'ya çağırılması ardından görevden alınma iddiaları siyasi kulislere hareketlilik getirdi. Gürcan görevden alınma iddialarını yakın çevresine yalanlarken, Genel Merkez tam aksini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatörü Ali Aşlık, Manisa İl Yönetimi'ndeki son durumu izlemek için İl Binası'nda acil bir toplantı düzenledi. Toplantıya tüm İl Teşkilatı ve Gençlik ile Kadın Kolları yönetimi katıldı.

Toplantıda Manisa Koordinatörü Ali Aşlık, tüm yönetimin istifa etmesini istedi. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinden Hüsnü Arslan, Mehmet Özer, Abdullah Polat, Cüneyt Kamal, Ömer Akar ve Fatih Yılmaz istifalarını veren isimler oldu.

Koordinatör Ali Aşlık, İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın tüm yönetim kurulu üyelerine istifalarını vermesi konusunda uyarıda bulundu. Gürcan ve yakın isimleri, 'kongreyle gelen yönetim kongreyle gider' diyerek istifa etmeyeceklerini belirttiler.

Gergin bir havada geçen toplantıda Gürcan ve ekibinin istifalarını vermemesi durumunda Genel Merkez'in görevden alma yoluna gideceği belirtildi.

Öte yandan İl Yönetimi'nden yaklaşık 15 kişinin daha iki gün içerisinde görevlerinden istifa edeceği duyuldu.
Editör: TE Bilişim