HABER: EMRE HALİL ESENKAYA

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi’yle ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin yeni bir sisteme geçtiğini vurgulayan Başkan Mersinli, 6. Olağan Büyük Kongre ile birlikte yeni sisteme uyum aşamasını açacaklarını belirtti. Başkan Mersinli, Kasım – Aralık aylarında belediye başkan adaylarının belli olacağını aktardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, kongrenin yeni sisteme uyum sürecini tamamlayacağını söyledi. Başkan Mersinli: “16 Nisan 2017 Halk Oylaması sonrası milletimizin onayı, 24 Haziran seçimleri ile teyidini alan ve böylece hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, ‘yuvam, sevdam, aşkım’ dediği partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongre ile partimiz, içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını tamamlayacaktır. AK Parti Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİM, BİZİM İÇİN YENİLENME VE TAZELENME ANLAMINA GELİR”

Başkan Mersinli, siyaseti bayrak yarışı olarak gördüklerini söyleyerek: “16 yıldır tüm seçimleri kazanan AK Parti ilerlemeyi, yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına gelmektedir. 18 Ağustos Cuma günü liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürümeye bir an dahi duraksamadan devam edeceğiz” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KASIM – ARALIK AYINDA BELLİ OLACAK”

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Başkan Mersinli, kongre sonrası yerel seçim çalışmalarının başlanacağını belirtti. Başkan Mersinli: “Eylül ayıyla beraber yerel seçim startını vermiş olacağız. Bununla ilgili aday adayları kendi çalışmalarını yapacaktır. Bizler teşkilatlar olarak kendi raporlarımızı hazırlayacağız. Kasım – Aralık ayı gibi de adaylarımız yavaş yavaş ortaya çıkar” dedi.

Editör: TE Bilişim