24 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesinde AK Parti, başvuru sürecini ilk sonlandıran parti oldu. Ülke genelinde AK Parti’den aday adaylığı için 7 bin 329 kişi başvuru yaptı. Manisa’da ise rakam 78 oldu. 78 kişilik listede çok çeşitli mesleklerden aday adayları yer aldı. Bu 78 kişi içinde bazı isimler var ki, Manisalılar onları ilginç yönleriyle hatırlıyor.

AK Parti’de aday adaylığı başvuruları için verilen süre 2 Mayıs itibariyle doldu. AK Parti’den 78 aday adayı başvuru yaptı. AK Parti’de aday adaylığı başvurusu yapan isimlerin detaylı analizini çıkardık. Yaptıkları gaflarla, sosyal medya paylaşımlarıyla, ilginç çıkışlarıyla gündeme gelen aday adaylarının da bulunduğu listede kimlerin 10 kişi arasında yer alacağı şimdiden merakla beklenmeye başladı.

MEVCUT VEKİLLERİN TAMAMI BAŞVURU YAPTI

İlk olarak mevcut vekillerin durumuna bakılacak olursa, Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve İsmail Bilen’den oluşan AK Parti Manisa milletvekillerinin hepsi de adaylık için başvurularını yaparak listelerin kesinleşeceği günü beklemeye başladı.

BERBER SON ANDA

AK Partili vekillerin arasında üç dönem kuralına takılanlardan biri olan Recai Berber’in başvurusu son dakikaya kaldı. Üç dönem kuralına esneme yapılacağı sinyalleri önceden verilmişti. Ancak bu konuda kesin adım atılmadı. Önce Genel Merkez, ardından MKYK yetkili kılındı. Son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başvuruyla ilgili inisiyatifin vekillerin kendisinde olduğunu ifade etti. Bunun üzerine Berber son dakikada başvuru yaparak aday adayı oldu.

‘4 YIL SONRA GÖRÜŞÜRÜZ’ DEMİŞTİ, BİR YIL ERKEN OLDU

Mevcut vekillerden Uğur Aydemir de,  2015 seçimleri için listeye girdiğinde, düzenlenen tanıtım toplantısındaki gafıyla hafızalara kazındı. Eylül 2015’te, Kültür Merkezi Fuaye Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısında söz alan Uğur Aydemir, konuşmasının sonunda “4 yıl sonra görüşmek üzere” diyerek salondakilere küçük çaplı bir şok yaşatmıştı. İşte o Uğur Aydemir, 3 yıl sonra tekrar seçmenin karşısına çıkmak üzere aday adayı oldu.

SÜRPRİZ VEKİL DE BAŞVURDU

1 Kasım’da yapılan ‘Tekrar seçim’de seçim günü vekil değilken ertesi gün yurtdışı oylarının dağıtılmasıyla meclise giren İsmail Bilen de bu seçim için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

‘İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN’ SÖZLERİYLE YANKI UYANDIRMIŞ, SONRASINDA GÖREVDEN ALINMIŞTI

1 Kasım 2015 seçimlerinde partisinin 8’inci sıradan milletvekili adayı olan Ozan Erdem de başvuru yapan isimler arasında yer aldı. 1 Kasım’da meclise gidemeyen Ozan Erdem, partisi için çalışmaya devam etti. Hatta 16 Nisan referandumunda aktif bir şekilde ‘Evet’ için çalıştı.

Ancak bu çalışmaları Erdem’e büyük bir hata da yaptırdı. O dönemde il başkan yardımcısı görevinde bulunan Erdem, Soma’daki bir programda "Size tek bir benzetme yapayım. Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun. Gerek kendi içimizde gerek kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını, yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim" deyince olanlar oldu.

Türkiye çapında da geniş yankı bulan bu sözler, Erdem’i hem görevinden etti, hem de yargı süreci başladı. Bütün bu süreçleri geride bırakan Erdem, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

KAYYUM İNAN, ATATÜRK HAKKINDAKİ İFADELERİYLE BİLİNİYOR

AK Parti aday adaylarından olan Rıdvan İnan, Manisa’da 15 Temmuz sonrasında FETÖ’den alınan kurumlardan birçoğuna kayyumluk yapmasıyla biliniyor. Ancak İnan’ın CV’sinde sadece kayyumluk yok. Özellikle CHP’li Özgür Özel, İnan’ın sosyal medya hesaplarından Atatürk’e hakaret ettiğini, ‘Kemal’ yerine ‘Kamal’ yazdığını, bu nedenle de görevden alınması gerektiğini birçok defa açıklamalarıyla gündeme getirdi.

‘BALLI KAYNANA’ HABERLERİYLE TURGUTLU ÇALKALANMIŞTI

AK Parti’den Turgutlu belediye başkanlığı yapan Serhat Orhan da bu seçimde aday adayı olarak başvuru yaptı. Orhan da, CHP’nin Turgutlulu eski milletvekili Hasan Ören’in iddialarıyla bir dönem ilçede gündem olmuştu. O dönemde CHP’de vekillik görevini yürüten Ören, Serhat Orhan’ın ağabeyinin bin 80 lira geliri olan 70 yaşındaki kayınvalidesinin, 600 bin liraya satın aldığı araziden imar değişikliği sayesinde 44 daire sahibi olduğunu öne sürerek konuyu meclise taşımıştı.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR

78 kişilik liste içerisinde, eski il genel meclisi başkanı Dursun Ali Yıldız, eski il kadın kolları başkanı Fisun Kumbaracı, eski il kadın kolları başkanı Rukiye Yaver, Soma eski belediye başkanı Hasan Ergene, Yunusemre eski ilçe başkanı Zafer İkinci, Şehzadeler eski kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 2015 seçimlerinde de listede yer almayı başaran Güzide İçen Kasap, Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık gibi isimler de dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim