Aldığı hapis cezası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilen Mehmet Özden, "Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" dedi. Özden, haksız yere 5 kardeş olarak hapis cezası aldıklarını belirterek, kardeşlerinin de serbest bırakılmasını istedi.


2009 yılında alacak verecek meselesi yüzünden 5 kardeş olarak nitelikli yağmacılık suçundan 19'ar yıl hapis cezası alan 5 kişiden biri olan Mehmet Özden, görme engelli olması sebebiyle yaklaşık 4 yıl yattığı Manisa T Tipi Cezaevinden tahliye olarak Saruhanlı'nın Azimli Mahallesindeki evine geldi.

6 çocuk 7 torun sahibi Özden, ?Allah kabul etmesin biz bedavadan ceza aldık" diyerek başladığı konuşmasında, "5 kardeşim daha içeride. Bir de amca oğlum. Biz kendi malımızı verdik, malımızı da alamadık. Malımız da gitti. Bizi tefeci yerine koydular, PKK'lı yaptılar. Benim şimdi 5 kardeşim cezaevinde suçsuz. Çoluk çocuğumuz perişan oldu, biz perişan olduk. Bizi AK Parti'ye oy verdik diye bizi perişan ettiler, çoluk çocuğumuzu perişan ettiler, bedavadan ceza verdiler. Devlet bunu bilsin ve bize bir el atarak yardımcı olsunlar" ifadelerini kullandı.

Gözlerinin görmediğini kaydeden Özden, "Gözlerim görmüyor, engelliyim. 3 sene benim kardeşlerim orada bana baktılar. Adli Tıp Raporu alarak İstanbul'a gittim beni affettiler Cumhurbaşkanlığı tarafından kendisine teşekkür ediyorum. Allah devletimizi var etsin inşallah. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Gözleri görmediği için 2014 yılında başvuruda bulunduğunu anlatan Özden, "Cezaevinde başvuruda bulundum. Adli Tıp kurumundan rapor istediler oraya gönderdiler beni. Adli Tıp'ta bana baktılar ve tahliye ettiler. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun ondan. Ben çok perişan haldeydim. Bizi affettiler, Allah onlardan razı olsun." dedi.

Mehmet Özden'in eşi Fatma Özden ise, "Ben evde olmadığım zaman ayakkabılarını ters giyiyor, elbiselerini ters giyiyor. Ben bakıyorum yani. Benim yardımımla gidip geliyor. Şimdi Ramazan nedeniyle niyetliyiz içeride namaz kılıyordum, torunum götürdü lavaboya." diyerek eşini affeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Kendisinin 6 çocuğu, 7 torunu olduğunu kaydeden Mehmet Özden, özürlü maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını anlatarak, "Özürlü maaşı alıyordum. Bir aydır benim özürlü maaşım kesildi. Sosyal Yardımlaşma Vakfına gittim ancak kimse bana bir şey demedi destek çıkan olmadı. Bana diyorlar ki kardeşlerin sana versin. Benim babamdan, kardeşlerimden kalma hiçbir şeyim yok. Ağabeyimin az bir arazisi var bana diyorlar ki ?Abin sana versin maaşını' Bu devirde kim kime veriyor ki bu devirde onlarda bana versin. Onlar da ancak kendi çocuklarına bakıyorlar. Oturduğumuz ev de kira. Önce Allah'a sonra devlete sığınmışız. Aileden çalışan kimse yok. Bir oğlum vardı o da işsiz. 3 oğlum benden ayrı yaşıyor. Ben ve hanım bir arada kalmışız. Bütün işlerimi hanım yapıyor o getiriyor götürüyor" diyerek, özürlü maaşının tekrar bağlanmasını talep etti.
Editör: TE Bilişim