Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Yunusemre ilçesinden 37 mahalle muhtarı Ankara’ya giderek Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin tekrar aday gösterilmesi yönünde görüşmelerde bulundu. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli, Ankara’ya giden 37 muhtarın birçoğunun yakının Yunusemre Belediyesi’nde çalıştığını öne sürdü. Mersinli, “Tek amacı mahallelerinde yaşayan vatandaşlara eşit hizmet sağlayabilmek olması gereken muhtarların bir kısmı Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin avukatlığına soyunmuşlardır.” dedi.

Geçtiğimiz hafta Yunusemre ilçesine bağlı 37 mahalle muhtarı Ankara’ya giderek Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin başkan adayı olarak gösterilmesi için görüşmeler yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli, konuyu gündeme getirerek eleştirilerde bulundu.

“ÇERÇİ’NİN AVUKATLIĞINA SOYUNDURLAR”

Asmacık Mahalle Muhtarı Hülya Gezer’in öncülüğünde 37 mahalle muhtarının Ankara’ya ve AK Parti Genel Merkezi’ne gittiğini basın aracılığıyla öğrendiklerini dile getiren Mersinli, “Muhtarların Ankara ziyareti ne Cumhurbaşkanı ziyaretiydi ne de mahallelerine hizmet getirmek amaçlı bir ziyaretti. Kendi ifadelerinden de gördüğümüz gibi AKP’nin parti içi bir meselesine taraf olmak için Ankara’daydılar. Dolayısıyla hep tarafsız olmaları gerekliliğine vurgu yapılan, tek amacı mahallelerinde yaşayan vatandaşlara eşit hizmet sağlayabilmek olması gereken muhtarların bir kısmı Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin avukatlığına soyunmuşlardır.” dedi.

“FARKLI GÖRÜŞTEN SEÇMENLERİNİN YÜZLERİNE NASIL BAKACAKLAR?”

Muhtarların tarafsız olması gerektiğine işaret eden Mersinli, şöyle devam etti: “Mehmet Çerçi’nin AKP’nin Yunusemre Belediye Başkan adayı olması talebiyle AKP Genel Merkezi yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden bu muhtarlar önümüzdeki seçimlerde mahallelerinde temsil ettiği ve farklı görüşte olan vatandaşların yüzlerine nasıl bakacaklar? Şimdilik bir kısmını açıklayacağımız bilgilerin ardından kirli pazarlıkları ortaya çıkan muhtarlar görev süreleri bitene kadar vatandaşların yüzüne nasıl bakacaklar? En basit anlatım ile bu bir ahlaki çöküntüdür, sopa yiyenlerden biri olmamak için sopa atanların safına katılmaktır. Binlerce gencimiz aş iş ararken sadece birilerinin saltanatı devam etsin diye tetikçilik yapanların yakınlarının kayrılması işidir.”

“ÇERÇİ’NİN ADAYLIĞINI HERKESTEN ÇOK BİZ İSTİYORUZ”

Yunusemre Belediyesi’nin elle tutulur hiçbir hizmet getirmediğini, hatta Yuntdağı’ndaki arazileri parsel parsel sattığını ve buna rağmen muhtarların Çerçi’yi aday göstermek istediğinin nedenlerini anlatan Mersinli, “Seçimi kaybedeceği kesin görünen bir adamın AKP’den Belediye Başkan Adayı olmasını CHP olarak bizler çok istiyoruz. Fakat siyasi edep gereği bu konuda sessiz kalıyoruz. Muhtarlar neden seçimi kaybedecek bir adayı destekliyorlar? Çünkü muhtarların belediye yetkilileri tarafından tehdit edildiği yönünde bazı duyumlarımız oldu. Bir muhtarı bir belediye nasıl tehdit edebilir diye düşünüyorsunuz elbette. Muhtar eğer bir belediye başkanından menfaat sağlıyorsa o başkanın esiri durumuna düşer. Maalesef bu geziye katılan muhtarlarımızın bazıları konudan habersiz gitmiş olsa da önemli bir kısmı bu esaretlerinin gereği yani menfaatlerinin devam etmesi uğruna böyle aciz bir adım atmışlardır.” şeklinde konuştu.

“37 DEĞİL 20 MUHTAR”

Programa 37 değil, 20 muhtarın katıldığını söyleyen Mersinli, diğer 17 kişinin belediye çalışanları ve AK Parti ilçe yöneticileri olduğunu dile getirdi. Mersinli şöyle devam etti: “Bu muhtarların 13’ü Yuntdağı köylerinden iken sadece 7’sinin merkez mahallelerden olduğu görülüyor. Yunusemre ilçemizde 87 mahalle bulunduğunu göz önüne alırsak tam olarak 67 muhtar Çerçi’nin ayakçısı olmayı reddetmiş ve Çerçi’ye destek olmamıştır. Peki giden muhtarların menfaatleri neydi? Belediye’nin Özel Kalemi’nin ve AKP İlçe Yönetiminin organize ettiği geziye öncülük eden Asmacık Muhtarı Hülya Gezer olarak bildirilmişti. Hülya Gezer’in kocasının belediyede çalıştığı, arsa aldığı ve belediyeye araç kiraladığı iddiaları bizlere ulaştı. Ayrıca geziye, eşi belediyede çalışan ilçe yöneticisinin ve belediye çalışanlarının eşlik ettiği ve organizasyonun özgür iradeyle değil baskıyla yapıldığı açık bir şekilde anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

TEK TEK AÇIKLADI

Bülent Mersinli, geziye giden muhtarları ve Yunusemre Belediyesi ile olan ilişkilerini de şöyle açıkladı: “Çerçi’nin siyasi kariyeri için Ankara’ya giden muhtarların iddialara göre belediyeden sağladıkları menfaatler ve isimleri şöyledir. Hülya Gezer Asmacık Mahallesi Muhtarı, kocası Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor, belediyeye araç kiralıyor. Eşref Yılmaz Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı, oğlu Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Siyami Alak Barbaros Mahallesi Muhtarı, damadı Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Aziz Çetintaş 75. Yıl Mahallesi Muhtarı, kızı Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Hüseyin Kırgöz Seyitli Mahallesi Muhtarı, kızı Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Hüseyin Özdemir Yenimahalle Muhtarı, yeğeni Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Arif Şenocak Pelitalan Mahallesi Muhtarı, Yunusemre Belediyesi’nin kaynak işlerini yapıyor. Yüksel Nida; AKP İlçe Yöneticisi, karısı Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Şehmuz Çiftçi işçi, Yunusemre Belediyesi’nde çalışıyor. Asmacık, Örselli,Seyitli, Akçaköy, Maldan, Büyük Sümbüller, Küçük Sümbüller, Recepli, Sarıahmetli, Sarınasuhlar, Süngüllü, Pelitalan, Uzunlar, Barbaros, Yenimahalle, Atatürk, 75. Yıl, Cumhuriyet, Mutlu ve Kayapınar Mahalle muhtarları geziye katılmıştır. Yunusemre ilçesinde bir yanda rantçılara yakayı fena halde kaptırmış Çerçi’nin muhtarları var, diğer yanda vatandaşına hizmeti ön plana koymuş 67 tane halkın muhtarı var. Çerçi’nin muhtarlarını önce Allah’a, sonra seçmenlerine havale ediyorken; belediyeyi çıkar kapısı görmeyen, boyun eğmeyen halkın muhtarlarının alnından öpüyorum.”

Editör: TE Bilişim