Manisaspor ‘Şampiyon' oldu. Bir yıl aradan sonra tekrar PTT Ligi'nde mücadele verecek. Manisalılar Cumartesi gecesini Manolya Meydanı'nda kutlama yaparak geçirdi. Manisaspor'a gönül veren taraftarların sevinci büyüktü. Manisaspor şampiyon oldu, ama çalkantılar içinde geçen bir sezon yaşadı. Başkan Abdullah Mergen ve yönetimi mali yönden meydana gelen problemleri çözmek için Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları ve diğer kurumlar arasında gidip geldiler. Takım düşmüştü, gelirler de düşmüş durumdaydı. Lig'de yaşaması bile mucizeydi.
GÜVEN BAĞI KURULAMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Abdullah Mergen'e güvenmiyordu. Satılan futbolcuların gelirleri ile bir süre idare edildi. Takım da iyi gidiyordu. Manisaspor Manisa'nın bir değeriydi. Araya girildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile uzlaşı sağlandı. Ergün Manisaspor'u kalbinden çıkarıp atamayacağı kadar seviyordu. Futbolcularla, teknik adamlarla görüşerek şampiyonluğun yakalanması için galibiyet primleri Başkan Cengiz Ergün tarafından ödendi. Futbolcuların transfer taksitleri ödenemeyince işler Arapsaçına döndü. Başkan Abdullah Mergen'in Teknik Direktör ve futbolcular arasındaki bağı koptu. Zaman zaman isyanlar oldu. 10 puanlık fark da eriyince Teknik Direktör Taner Taşkın sezon sonunda maçlar oynanırken ayrılacağını açıkladı. Şampiyon olduktan sonra da gereğini yaptı. Aydınspor, Manisaspor'a şampiyonluk yolunu açtı. Cumartesi günü de bu gerçekleşti.
FUTBOL TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
Şampiyonluk maçı öncesi futbolcuların bildirisi gibi bir olayı, futbol tarihinde ben hatırlamıyorum, bir ilkti. 19 Mayıs Stadyumu'nda şampiyonluk kutlamasında Başkan Abdullah Mergen yaşadığı şok nedeniyle sessizdi. Sahaya indi, futbolcuların tavırlarını görünce kenara çekildi. Tribünleri dolduran taraftar Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü bağrına bastı, sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Abdullah Mergen futbolcuların bildirisi için, "Gereği yapılacak" dedi. Yaşanan olaylara rağmen Başkan göreve devam etme kararlılığını gösteriyor. Dün Yeni Asır'da açıklamalarını okudum, taraftarların bir kısmının istifa çağrısı yaptığı Başkan Mergen, "Tesislerdeyim. Yeni sezonun çalışmalarına ve planlamasına şimdiden başladım" diyor. Bu demektir ki, Haziran ayında yapılacak kongrede aday ve kazanacağından da emin.
CENGİZ ERGÜN FARKLI DÜŞÜNÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisaspor'un başında kentin bütününün kabul göstereceği bir başkanın olması gerektiğini söylüyor. Bunu da Manisaspor'un 10 puan farkla önde olduğu zaman, İzmir Kordon'da Güres Tavukçuluk'un sahibinin restoranında Başkan Abdullah Mergen'e, benim de olduğum yemekte yüzüne söyledi. Yemekte kimler vardı? Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen, Hanedan'ın sahibi Ahmet Karakaş, Erdinç Yumrukaya ve ben vardım. Gelecek sezon yapılması gerekenleri konuşmak için bir araya gelmiştik. O yemek istenilen gibi geçmedi. Abdullah Mergen Başkanlık görevini devam ettirmek arzusunu irdeledi. O günden sonra işler Arapsaçına döndü ve bugünlere gelindi.
MERGEN, "GÖREVİMİN BAŞINDAYIM" DİYOR
Şimdi ne olacak? Manisaspor kongreye gidecek. Başkan Cengiz Ergün PTT Ligi'nin kolay olmadığını, bu yönetim yapısı ile ligin götürülemeyeceği görüşünde. Başkan Abdullah Mergen de "Borç harçla aldığı Manisaspor'u şampiyon yaptım. Görevime devam edeceğim" diyor. Bu inatlaşma PTT Ligi'ne çıkan Manisaspor'u iyi günlerin beklemediğinin işaretidir. Bir aylık kongre süresi var. Abdullah Mergen'in karşısına bu kongrede aday ve adaylar çıkacak görüşündeyim. Geçen yıl Manisaspor'da yaşanan bu tablolar Balıkesirspor'da da yaşandı. Kongreye gidildi. Büyükşehir'i AK Parti kazandı, kulübü yönetmek istedi, aday çıkardı. Mevcut Başkan kongreyi kazandı. Balıkesirspor'da kaoslu günler başladı. Maddi sıkıntılar hat safhaya ulaşınca, inat eden Başkan kongreye gitmek zorunda kaldı ve kulübü bıraktı.
PTT LİGİ İÇİN ENDİŞELERİM VAR!
Bu yıl PTT Ligi çok, ama çok zor geçecek. Süper Lig'den düşen takımlara bakın, bir de bu Lig'de tecrübe sahibi olan takımlar var. Manisaspor'un bu tabloda PTT Ligi'nde yaşaması da çok zor olacak. Hele ikiye bölünmüş bir kentte bu durum düzelmeden kongre yapılırsa… Manisaspor'u iyi günler beklemiyor.