"Sabreden Derviş, muradına erer" derler, Beşiktaş da yıllardır hasretini çektiği şampiyonluğa bu sezon kavuştu. "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur" denir ya, Beşiktaş'ın şampiyon olacağı daha sezon başında belliydi. Kulübün Başkanı Fikret Orman ve ekibi akıllı bir transfer politikası uyguladı. Şenol Güneş gibi yerli antrenörlerin en iyisini takımın başına getirdi. Fenerbahçe dev transferler yaptı, 3 kupalı Galatasaray mali krizle yerinde saydı.
MUTLU SONA BEŞİKTAŞ ULAŞTI
Bu sezon Süper Lig, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynandı. "Görünen köy, kılavuz istemez" misali Beşiktaş, gurbette oynadığı maçlarda sporseverleri memnun eden futbolu ve aldığı sonuçları ile mest etti. Kartal uçak misali yavaş yavaş havalandı, gökyüzünde avlarını teker teker yakalayıp, afiyetle yedi ve yeni stadında görkemli seyircisi ile mutlu sona ulaştı. Futbolda matematiksel hesaplar önemli olduğu için önceden belli olan şampiyonluğunu Pazar günü Osmanlıspor karşısında perçinleştirdi.
BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR
Beşiktaş, Şenol Güneş liderliğinde sezonun tamamını şampiyon bir takım gibi oynadı. Tüm müsabakalarda en çok pozisyon üreten takım oldu. Kazanma azmi Fenerbahçe'den yüksekti. En çok gol atan ve futbolseverlerin seyretmekten en çok keyif aldığı takım Beşiktaş oldu. Büyük başarılar, şampiyonluklar tesadüfen ortaya çıkmaz. Beşiktaş'ta başarıyı isteyen çelik gibi bir irade vardı.
7 yıl sabırla bekleyerek bu şampiyonluğu yakalayan Beşiktaş'ı bir Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum.