Süper Lig için, "Şampiyonluk yarışı 5 puan farkla şimdiden belli olmaz" demiş ve keskin virajın Beşiktaş için Akhisar Belediyespor karşılaşması olduğunu belirtmiştim. Cumartesi günü bunu Manisa 19 Mayıs stadında gördük. Beşiktaş, rakibi Akhisar Belediyespor karşısında deplasmanda iki kez öne geçmesine rağmen 1 puanı 90+1'de Cenk Tosun'un golü ile yakalayabildi.
ÜSTAD GELDİ
Ülkemizde ve Manisa'da bu maç günlerce konuşuldu. Çeşitli tahminler yapıldı. Cuma günü telefonum çaldı, arayan yurdun her ilini karış karış dolaşan Sabah Gazetesi'nin duayen köşe yazarı dostum Yavuz Donat… Sesini duyunca sevindim. Mesir'e geliyor diye düşündüm. Üstad, "Akhisar'a gidiyorum, buluşalım" dedi. Biz de Aydın Besen ve oğlum Gökhan ile gittik. Keskinoğlu'nun Tavvuk'unda buluştuk.
"DOSTLUK KAZANSIN"
Borsa Başkanı Alper organize etmiş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar'ın iş adamları ve Akhisar Belediyespor'un Teknik Direktörü Cihat Arslan vardı, tabi konu haftanın maçı üzerine yoğunlaştı. Herkes Beşiktaş'ı yenip yenemeyeceklerini soruyordu teknik adam Cihat Arslan'a. Ben de gözlem yapıp tespitte bulunmak için dinliyorum konuşulanları. Cihat Arslan başarılı bir futbol adamı, kibar, efendi. Bu yapısıyla, "Dostluk kazansın" diyordu. Cihat hoca temkinliydi. Ben oradaki ortamdan sonra koyu Beşiktaşlı Aydın Besen'e "Beşiktaş yener" dedim.
HERKES ORADAYDI
Cumartesi günü Metin Gökalp geldi. Onunla da sohbet ettik. Benim maça gitmek gibi bir düşüncem yoktu. Mesir Festivali için gelen yabancı konuklara verilecek yemeğe katılacaktım. Son dakikada yemeğin saat 20.00'ye alındığı mesajı gelince hep beraber 19 Mayıs Stadyumu'na gittik. İlk defa Manisa 19 Mayıs'ta izdiham vardı. Beşiktaş formasını giyen maça gelmişti. Şeref Tribünü facia… İğne atsan yere düşmeyecek durumda. Tribünler hınca hınç dolu. Maça girerken Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Ümit Canuyar'la karşılaştık. Sayelerinde zor da olsa stada girebildik. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la görüştük. CHP'de uzun süre Milletvekilliği yapan Beşiktaşlı Erdoğan Yetenç'le hasret giderdik. Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek de maçtaydı. Bilal Demir Şehzadeler, Şule Uygur Yunusemre Belediyesi'ni temsilen koltuklarında oturuyordu. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ile Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen de vardı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, yardımcısı Ömer İşçi de ev sahibi olarak şeref tribünündeydi.
İLK GOL GOMEZ'DEN
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun'la şeref tribününde maçı televizyondan izliyorduk. Beşiktaş Gomez'la attı. Maçın 35'inci dakikasında beraberce konuklara verilen yemeğe geçtik. Orada ilk yarının 1-1 bittiğini öğrendik. Fikret Taşçı geldi. Ben hemen televizyonun başına geçip ikinci yarıyı seyretmeye başladım. Beşiktaş yine öne geçti. Nefesleri kesen bir maç izliyordum. Beşiktaş'ın kaleci Tolga ve defansın inanılmaz hataları nedeniyle Rodallega fırsatçılığını öyle bir kullandı ki, maç 3-2 Akhisar Belediyespor lehine döndü. Helvacı Nihat'ın oğlu Alp'le maçı izliyoruz, Akhisar'ın 4 golü direkten döndü, Alp'e, "Şimdi Beşiktaş gol atar" dedim. Cenk Tosun attı, skor 3-3 oldu. Son dakikada Beşiktaş'ın frikiği direkten döndü ve maç bitti. Beşiktaş 2 puan kaybetmişti.
FENER, NE YAPAR?
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün keyfi yerindeydi. Tabi ben bu yazıyı Pazar günü yazarken Trabzon-Fenerbahçe maçı gece 20.00'de oynanacaktı. Bu maçın skoru ne olur? Bilmem. Ancak, Gençlerbirliği karşısında seyrettiğim Trabzonspor'un, Fenerbahçe karşısında ne yapacağını merak ediyorum!