Spor Toto Süper Lig’de şampiyon belli oldu. Sezon başından beri oynadığı futbol ile ligin en kaliteli futbolunu bizlere izleten Beşiktaş, hak ettiği şampiyonluğu ligin bitimine bir hafta kala Gaziantep’te ilan etti. Şenol Güneş önderliğinde rakibini boğan kara kartallar Gaziantepspor’u 4-0 yenip şampiyona yakışır bir sonuç aldılar. Tabi bu şampiyonlukta Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek’i de kutlamak lazım. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon sergiledikleri futbol ile Beşiktaş’a yol verdiler. Bunu Beşiktaş’ın başarısını küçümsemek için değil iki büyük kulübün nasıl kötü yönetildiğine dikkat çekmek için söylüyorum. Tabi ki Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu. Hem de sonuna kadar hak etti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman seneler önce feda sezonu ile başladığı yapılanmada artık zirve yaptı. Beşiktaş Türkiye’nin lokomotif takımı olmuş durumda. Şuan ki tabloda Beşiktaş iyi giden tekerleğe çomak sokmazsa seneye de bu ligin açık kara favorisi. Ama bu İstanbul medyası rahat durmaz gibi geliyor. Özellikle Fenerbahçe medyası Şenol Güneş üstünden Beşiktaş’ta algı operasyonu yapabilir. Bana göre Şenol Güneş ile Beşiktaş hiç düşünmeden devam etmeli. Aldığı maaş ve verdiği verim ile Beşiktaş’ın en büyük yıldızı Şenol Güneş olduğu aşikârdır.

MANİSA SİYAH-BEYAZ SESLERİ İLE YANKILANDI

Beşiktaş’ın şampiyonluğu tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da doyasıya kutlandı. Manisalı Beşiktaşlılar formalarını, atkılarını, bayraklarını alıp 8 havuzunun orada şampiyonluk marşları söylediler. Adeta Manisa’ya inlettiler. Hak ettikleri şampiyonluğu kutlamak doyası hakları zaten. Ben de Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Aydın Besen, Mustafa Karakaş ve Ahmet Erken gibi tüm Beşiktaşlı dostlarımın şampiyonluğunu kutluyorum.

AKHİSAR’I NE KADAR KUTLASAK AZ

Beşiktaş’ın şampiyonluğunun yanında Akhisar’ın başarısını da görmek lazım. Okan Buruk’un göreve gelmesi ile kimlik değiştiren Akhisar adeta ligin tozunu arttırıyor. Konya deplasmanında da 3-0 gibi net bir sonuç aldılar. Ne kadar alkışlasak az kalır. Altı maç üst üste kazandı bu takım. Başta Başkan Hüseyin Eryüksel olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.

 HEY GİDİ BURSA

Spor Toto Süper Lig’de alt sıralar karıştı. Düştü denilen Rize kümede kalma savaşını kazanmak üzere. Bursaspor haftalardır oynadığı kötü futbol ile düşme hattına geriledi ve bana göre düşmeye en yakın aday. Haftaya zorlu bir hafta Bursaspor’u bekliyor. Trabzonspor’u deplasmanda yenmek zorundalar.  Bana göre yenemezler ise küme düşerler. Çünkü Hikmet Karamanlı Rize kendi sahasında Alanyaspor’u rahat yener.