Turistik beldelerde yapılan kına dövmeler bir ailenin tatilini zehir etti… Fas’ta tatile giden Feeney ailesinin tatili kına dövmesi yüzünden kabusa döndü. Geçen hafta Fas’a tatile giden ailenin iki küçük çocuğu kollarına siyah kınadan dövme istedi.

Çocuklarının bu isteğini kabul eden Toni Feeney, çocukları yakınlardaki bir dövmeciye götürdü. 30 yaşındaki Feeney, “Çocuklardan biri Örümcek Adam ağı diğeri de ejderha dövmesi istedi. Bunun zararsız olacağını düşünüyorduk” dedi. Fakat boyanın etkisi ertesi gün ortaya çıktı. Feeney’nin çocuklarının kolları şişmeye başladı. Kına dövme içerisinde bulunan PPD isimli kimyasala tepki gösteren çocuklar hastaneye kaldırıldı.

Çocuklarının fotoğrafını Facebook üzerinden paylaşan Feeney, “Diğer aileleri uyarmak için bu fotoğrafları yükledim. Siyah kınadaki kimyasal oranı çok yüksek. Keşke çocuklara dövme yaptırmasaydım, şu an vücutlarında yanık oluştu ve çocukların tedavi süreci çok yavaş ilerliyor” dedi.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Sun’a konuşan yetkililer, “Kına dövme ve geçici dövme adı altında yapılan dövmeler genelde çok yüksek oranda kimyasal boya ile yapılıyor. Boyanın ciltte daha uzun süre kalması için daha çok kimyasal kullanıyorlar” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim