Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yaptığı açıklamada 9 günlük Kurban Bayrımı tatili süresince hastane acilleri, 34 adet A Tipi ve 17 adet B tipi olmak üzere toplam 51 adet acil sağlık hizmetleri istasyonunun 24 saat esasına göre hizmet vereceğini duyurdu.

Yemenici, buna ilave olarak Kula’da Ankara yolu Manisa çıkışı, Sarıgöl rampaları, Kırkağaç’ta Gelenbe mevkii, Süreyya Piknik alanı önü ve Gediz köprüsünde 24 saat hizmet verecek şekilde ekiplerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yemenici sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorlu arazi koşullarında hizmet vermek üzere 4x4 arazi ambulansımız ile durumu ağır olan hastalarımıza müdahale etmek üzere yoğun bakım ambulansımız 24 saat hizmet verecek şekilde görev hazır olarak bekletilecektir. Hastaların yoğun olduğu zamanlarda ve afet durumlarında vatandaşlarımızın mağdur olamamaları amacıyla 24 saat görev yapacak şekilde ilave 112 Ambulans ve UMKE ekipleri oluşturulmuştur.

Ayrıca Bayram tatili süresince Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İlimizde bulunan iki adet Sağlıklı Yaşam Aracı 17-21 Ağustos 2018 tarihlerinde, Yunusemre, Şehzadeler ve Salihli İlçelerimizde bulunan ve  Belediyelerce belirlenmiş kurban satış ve kesim yerlerinde “Kist Hidatik” hastalığı, “Kurban Bayramında Beslenme” ve “Kurban Bayramında Kesik ve Yaralanmalar” konusunda halkımızı bilinçlendirmek üzere hizmet vereceklerdir.

Bayramda sağlık çalışanlarımız kadar, vatandaşlarımıza da görev ve sorumluluklar düşmektedir. Unutulmamalı ki en güzel bayram, sevdiklerimizle birlikte olmaktır. Maalesef bayram trafiğinde her yıl yüzlerce insanımız hayatını kaybetmekte, birçok yuvaya ve yüreğe ateş düşmektedir. Gideceğimiz yerlere sağ salim ulaşmak için trafik kurallarına uyalım. Aşırı hız, uykusuz, yorgun, alkollü araç kullanmaktan kaçınılmalı. Kendi canını ve başkalarının canlarını tehlikeye atacak hareketlerde bulunulmaktan kaçınılmalı.”

Editör: TE Bilişim