Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3-9  Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı'nda stant kurdu.

Stantta vatandaşlara, kanser, kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının hastalık oluşmadan önlemek ve insanların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi.

Kanserin en önemli ölüm sebeplerinden biri olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: 

"Bu yılın ilk 8 ay itibarıyla 60 bin kalın bağırsak kanseri taraması, 30 bin 155 rahim ağzı kanseri ve 6 bin 206 meme kanseri taraması yaptık. 1,5 milyona kadar nüfusu olan iller arasında bu yıl kanser taramalarında açık ara 1'inci sıradayız. Kalp damar hastalıklarında ise dört şeyi öneriyoruz. Damar kalp hastalığında önemli olan tütün ve tütün benzeri ürünlerden uzak durmaları gerekir. Alkol ve alkol bağımlılarından uzak durmaları lazım. Hayatımıza hareketi ve sporu katarak, yeterli ve doğru beslenerek, obezite ile mücadele etmeleri gerekir."

Yıldırım, kurum olarak ayrıca sağlıklı anne ve sağlıklı bebekler için çalışmalar yürüttüklerini bu bağlamda kentteki vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacılarının bebek ve çocuklarının tamamını aşıladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim