Manisa kent merkezinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, ilçelerde ise toplum sağlığı merkezleri tarafından verilen evde bakım hizmetleri, ilgi görüyor. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, hizmetten faydalanan, Yunusemre'nin Gürle Mahallesi'nde yaşayan, 10 yıla yakın bir zamandır sol tarafı felç olması sebebiyle yatağa bağlı hayatını sürdüren 81 yaşındaki Hayriye Koç'u ziyaret etti. Ziyarette Koç'un, istediği ortopedik yatağı teslim etti.
İl Halk Sağlığı Müdürü Yıldırım, "Hayriye teyzemiz uzun süredir sol tarafı felçli olduğu için yatağa bağlı olarak hayatını sürdürüyor. Kendisi evde bakım hizmeti veren personelimize yatağının kötü olduğu ve ortopedik bir yatak istediğini ifade etti. Bizde vakit kaybetmeden teyzemizin sağlıklı ve rahat bir yatağa kavuşması için müdürlüğümüz imkanları çerçevesinde talebini karşıladık. Hayriye teyzemiz artık rahat bir yatakta evde bakım hizmeti alacak" diye konuştu.
MEMNUNİYET TALEBİ ARTIRDI
İl genelinde evde bakım hizmeti alan kişi sayısının 2016'da büyük bir artış gösterdiğini ifade eden Yıldırım, 2015'te 399 olan kişi sayısının, geçen yıl 1852'ye yükseldiğini ifade etti. Yıldırım, "2015 yılında evde bakım hizmeti verildiği bilinmiyordu. Yaptığımız bilgilendirme çalışmaları ve evde bakım hizmeti alan kişilerin memnuniyetleri artınca 2016 yılında bu sayı artış gösterdi. Bu yıl içerisinde bu sayısının 3 binleri bulacağına inanıyoruz. Bizim amacımız il genelinde evde bakım hizmetine ihtiyacı olan kişilere ulaşmak. Gerekirse hem merkezdeki, hem de ilçelerimizdeki evde bakım hizmeti veren ekip sayısını yükseltebiliriz. Yeter ki bizden talepte bulunsunlar" diye konuştu.
HİZMET YANINDA MUTLULUK VERMEK
Halk Sağlığı İl Müdürü Yıldırım, evde bakım hizmeti alan kişilere sağlık hizmetinin yanında psikolojik olarak da destek verdiklerini ifade ederek, "Ekiplerimiz evlere gittiği zaman sadece sağlık hizmeti vermiyor. Kişinin derdini dinliyor, sıkıntılarını not ediyor. Birde yerde sağlık hizmeti verirken, bir yerde kişiye moral ve mutluluk aşılıyor. Çünkü evde bakım hizmeti alan kişilerin çoğu agresif ve mutsuz oluyorlar. Bunun için ekiplerimizin sağlık hizmeti yanında onlara moral aşılaması gerekir. Gereken yerde taleplerini alıp, müdürlüğümüzce karşılamaya çalışıyoruz. Gereken yerde ise taleplerini ilgili kurumlara iletip çözüme kavuşmasını sağlıyoruz. Kısacası evde bakım hizmetleri veren personelimiz artık o ailenin bir parçası haline geliyor" dedi.
İl merkezinde evde bakım hizmetleri alan kişileri ziyaret ettiğini ve görüşlerini aldığını ifade eden Yıldırım, "Sadece ben değil, ilçelerdeki toplum sağlı merkezleri başkanları da kendi bölgelerindeki evde bakım hizmeti alan kişileri ziyaret edecek. Evlerine gidip sohbet edecek, sıkıntılarını not alacak ve hizmetle ilgili görüşlerini alacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim