Turgutlu Belediyesi'nin engelsiz yaşam aracı engelli vatandaşlara verdiği özel ulaşım hizmetiyle takdir toplamaya devam ederken, yenileme çalışması yapılan araç, engelli derneklerinden tam not aldı. Sadece özel günlerde değil sunulan hizmetlerle her gün engelli vatandaşların yanlarında olmaya gayret ettiklerini söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de iç hacmi genişletilerek hizmete sunulan aracın hayırlı olmasını diledi.
Manisa'daki ilçeler arasında engelli vatandaşlara yönelik proje ve çalışmalarıyla öne çıkan Turgutlu Belediyesi, engelsiz yaşam aracı ile de hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle yürüme engelli vatandaşların şehir içi ulaşımında ücretsiz olarak faydalandığı araç, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in talimatlarıyla yenilendi. Yenileme öncesi 3 engelli aracının taşınabildiği engelsiz yaşam aracı, iç hacminin genişletilmesiyle aynı anda 5 engelli araç kullanan vatandaşa hizmet eden noktaya geldi. Ayrıca dış cephesi komple yenilenen araç daha estetik bir görümüne kavuştu. Engelli vatandaşları şehir içerisinde evlerinden, işyerlerinden ya da bulundukları herhangi bir yerden alarak istedikleri yere konforlu ulaşım sağladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Şirin de sadece özel günlerde değil her gün engelli vatandaşların yanlarında olmaya gayret ettiklerini söyledi.
"BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDAYIZ"
Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak ulaşımda güçlük çeken engellilere ulaşım kolaylığı sağlamaya devam ettiklerini belirten Başkan Şirin, "Aracımızın verdiği hizmet engelli vatandaşlarımızdan takdir toplarken bizler de onların sosyal hayatını kolaylaştırmak adına daha ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu kapsamda engelli kardeşlerimiz ailece ulaşım sağlayabilsin diye aracımızın iç hacmini arttırdık. Şuanda aynı anda 5 engelli aracı ile 5 koltukta toplam 10 kişiye ulaşım verir noktaya geldik. Özveriyle çalışan şoförümüzün de gayretleriyle şuana dek çok şükür hafta içi de hafta sonu da onların hizmetindeyiz" dedi. Başkan Şirin, Ramazan Bilgiç yönetimindeki Turgutlu Belediyesi engelsiz yaşam aracının 0236 313 2727 numaralı telefondan arayarak ulaşım talep eden engelli vatandaşların hizmetinde olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim