Manisa Şehir Hastanesi’nin de açılmasıyla birlikte, daha önceden Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yer alan kardiyoloji, kadın doğum, çocuk acil servisi ve çocuk poliklinikleri Şehir Hastanesi’ne taşındı. Yapılan haberler ve kamuoyunda oluşan tepki sonucu göstermelik de olsa hastane bünyesine bir adet çocuk polikliniği kazandırılsa da diğer bölümlerle ilgili adım atılmadı.

Hayati önem taşıyan bölümlerden biri de kardiyoloji. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde bu alanda da sağlık hizmeti verilmiyor. Kardiyoloji bölümünün doktor olmaması nedeniyle açılmadığı dillendirilirken, kardiyoloji bölümüne başvuran hastaların acil dahi olsa şehir hastanesine yönlendirildiği biliniyor.

Manisa Şehir Hastanesi açılmadan önce Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji dalında sağlık hizmeti verilirken şuan kardiyoloji bölümü, anjiyo ünitesi gibi birimlere başvuran hastalar Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk ediliyor. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji, kadın doğum ve çocuk acil bölümlerinin açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim