Manisaspor’da yaşanan derin kriz şimdilik son buldu. Bir nevi Sümen altı edildi. Son haftalarda alınan olumsuz sonuçlar ve geçen hafta içi yaşanan kadro dışılar sonrası krizlerin takımı olan Manisaspor kümede kalma yolunda ki rakibi Mersin İdmanyurdu’nu 2-0 yenerek derin bir oh çekti. Puan tablosuna baktığımızda ateş hattında olan iki takım karşılaştı. Rakip Mersin İdmanyurdu Levent Eriş’in göreve gelmesiyle birlikte küllerinden doğmuştu. Son sekiz haftada mağlubiyet yüzü görmemişti. Bu istatistikler herkes gibi benimde kafamı kurcaladı. Zor bir maç bizi bekliyor diye düşünüyordum. Ama maç başladı Mersin İdmanyurdu’nun hali ortaya çıktı. Hakikaten kadro olarak çok yetersizler. Bu takım ile bu noktalara gelmek büyük iş. Allah Levent Hocama kolaylık versin. Dediğim gibi Manisaspor’un karşısında yumuşak bir takım vardı. Bu yumuşak takımdan Sait hoca öyle korkmuş ki anlamak mümkün değil. Elinde olsa tüm takımı defansif çıkaracakmış.

İCAT YAPMAYA GEREK YOKTU

Sait Hoca Mersin İdmanyurdu’ndan çekindiğinden midir yoksa koltuğu sallantıda olduğundan mıdır temkinli bir Manisaspor saha çıkarttı. Mikic’i sağ beke yerleştiren Sait hoca geçen hafta 18’e almadığı Erman’ı tekrardan stoperde Dimov’un yanına koydu. Savaş’ı kadro dışı bırakan zihniyet Fahri’den ön libero yaratmaya çalıştı. Bahattin’den sonra takımda sırtı dönük oynayacak tek isim Mertan iken Perovic santrafor başladı. Yani Mersin İdmanyurdu’nun önde biraz iş yapacak oyuncusu olsa maç ilk 30 dakikada terse dönerdi. Anlamak mümkün değil Sait hoca neden Amerika’yı yeniden keşfetti. Takımda işlerin iyi gitmediğini 39.dakikada gören Sait hoca Fahri’yi oyundan alıp Billal Sebahi’yi oyuna aldı. Bana göre oyundan Mikic’in çıkıp Fahri’nin sağ beke geçmesi lazımdı ama en azından bir yanlıştan dönüldü. Buna da şükür dedik. Bu değişiklikten sonra Manisaspor pas yapmaya başladı ve kadro kalitesini biraz olsun sahaya yansıttı. Tabi koskoca ilk yarı Sait hocanın denemeleri yüzünden çöpe gitti.

İLK GOL KİLİDİ AÇTI

İlk yarı golsüz bitmiş herkeste stres vardı. Allahtan ilk gol ikinci yarının başından geldi de biraz olsun rahatladık. İlk gol oyunun kilidi açmasına rağmen, siyah-beyazlılar farka gidecekleri maçta son dakikalara kadar diken üstünde oturdu. Son sözü son dakikada İsmail Haktan söyledi ve Manisaspor kritik karşılaşmayı 2-0 kazanıp kümede kalma yolunda önemli bir galibiyet aldı.

BU SONUÇ KİMSEYİ YANILTMASIN

Manisaspor hakikaten çok önemli bir galibiyet aldı ama bu sonuç kimseyi yanıltmasın. Oyun olarak Manisaspor kadro kalitesini sahaya yansıtamıyor. Bireysel olarak yetenekli oyunculara sahip siyah-beyazlılar haftalardır kompakt oyun oynayamıyor. Mersin İdmanyurdu gibi temposu düşük ve yaratıcılığı az bir takımdan bile çekinecek duruma gelindi. Bu ileriki haftalar için tehlikeli. Manisaspor kritik bir galibiyet aldı ama sahadan oynanan oyun beni umutlandırmadı. Eğer Mersin İdmanyurdu maçında ki futbolu oynarsak Samsun deplasmanı bizim için çok zor geçer.

KAPTAN DEĞİŞMELİ

Takım içinde sana ve başkana göre huzursuzluk çıkaranları yolladın Sait Hoca’da bu takımın içinde ki papazları ne yapacaksın. Bazı oyuncular ipi almış eline takımla kukla gibi oynuyorlar. Haftalar sonra Gökhan Sazdağı’na pas atılınca kanatlar işlemeye başladı bak. Takım içi gruplaşmaya son vermek lazım. Şimdiden Sait hocanın prensleri diye futbolcular ortaya çıkmaya başladı. Bana göre bu tabloda Metin Yüksel gibi iyi niyetli bir futbolcunun kaptan olması anlamsız. Sait hocanın prensleri kaptan olsun zaten takım içinde patron onlar.

MAÇIN ARTISI BİLLAL SEBAHİ

Mersin İdmanyurdu maçının sonucu ve 3 puanı dışında ki tek artısı Billal Sebahi. Fizik olarak bana göre ligin altında olmasına rağmen teknik olarak fark yaratabilir. Tabi sert orta sahalara karşı da sahada kaybolabilir. Ama en azından saman alevi gibi parladı. Biraz içimize umut saçtı.

ERMAN ALKIŞI HAK EDİYOR

Son olarak sözü Erman Bulucu’ya getirmek istiyorum. Geçen hafta sebepsiz olarak kadroya alınmadı ama o küsmedi. Bu hafta formayı giydi ve aslanlar gibi mücadele etti. Çizgiden top çıkardı. Hava toplarında rakiplerine şans tanımadı. Dimov ile uyumu mükemmeldi. Ama hırsının kurbanı oldu ve ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Sahada kaldığı süre içersinde yüreğini sahaya koydu. Bence Manisaspor ’da alkışı hak edenlerin en başında gelen isim oldu.