10 Haziran'da başlayıp 10 Temmuz'da Fransa- Portekiz arasında oynanan ve Portekiz'in şampiyon olduğu Avrupa Şampiyonası'nı izledik. Finalde futbol yoktu. Fransa'nın ev sahibi olarak rahat kazanacağı Avrupa Şampiyonası Kupası'nı Portekiz kazandı. Meşin yuvarlak öyle bir top ki istemedi mi istediğin kadar kazanma arzusu ile oynasan da topu filelerle buluşturamıyorsun. Finalde Fransa Milli Takımı'nın başına da bu geldi. Portekiz gücüne göre oynadı. Ronaldo'nun maçın başında sakatlanarak gözyaşları içerisinde sahayı terk etmek zorunda kalması futbolseverleri üzdü. Beşiktaş forması giyen Quaresma, Ronaldo'nun yerine oyuna girdi. Herkes oyunun gidişatına göre uzatmalarda Fransa'nın inanılmaz goller kaçırmasından sonra, "Sonucu penaltılarla belli olur" dediği Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz sürpriz bir gol ile ev sahibi Fransa'ya evinde büyük bir şok yaşattı. Maç boyunca Ronaldo'nun kulübeden arkadaşlarına sakat sakat verdiği moral ve taktikler finale damgasını vurdu. Turnuvanın kapanış gösterileri maç öncesi muhteşem bir görüntü verdi. Fransa ev sahipliğinden bana göre tam not aldı. Milli Takımımızın gruplarda turnuvaya veda etmesi bizleri üzerken, İzlanda'nın sürpriz başarısı da turnuvaya renk kattı. Almanya yarı finalde elenerek hayal kırıklığı yaşattı.
ERSUN YANAL YORUMLARI İLE TURNUVAYA RENK KATTI
Lig TV turnuva boyunca yaptığı yayınlar ile TRT'den daha güzel bir programcılık örneği verdi. Lig TV, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a maçları yorumlatarak izleyenlere keyif verdi. Ersun Yanal'ı futbol yaşamından Teknik Direktörlük serüvenine kadar yakından izlemiş biriyim. Manisaspor'un Vestel markası ile Süper Lig'deki serüveninde transfer ettiği futbolcular Manisaspor'u senelerce başarıya taşıdı. Zaten oyuncu seçme konusunda Ersun Yanal'ı tek geçerim. Bu sezon Trabzonspor'u daha iyi yerlere getireceğini ümit ediyorum. Futbol profesörü Niyazi Eniseler'i de yanına alması Ersun Yanal'a artı getirir. Her teknik direktör gibi Ersun Yanal'ın da artıları kadar eksileri var. Geçmişten Yanal'ın dersler çıkardığını ümit ediyorum. Trabzonspor'u eski güçlü günlerine döndürmesini bekliyorum.
MİLLİ TAKIM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI
Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği performans ile tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Son dakika golleri ile kaldığımız turnuvada oyun kapasitemizin ne kadar düşük olduğunu gördük. İmparator Fatih Terim hataları ve sevapları ile elinden geleni yaptı. Yazılanlar doğruysa Milli formayı giyen futbolcularımızın prim olayları ile gündemde kalmaları bir Türk vatandaşı olarak beni üzdü. Eskiden Milli forma kapma yarışında olan bir futbolcu topluluğu vardı. Şimdi Milli futbolcularımız için para ön planda. Başta TFF ve görevine devam edeceği anlaşılan Fatih Terim'in bundan sonra Milli Takıma çağıracağı futbolcularda Milli duyguyu ön planda tutan isimleri seçmesi görüşündeyim. Milli Takım oyuncuları finalde Ronaldo'nun döktüğü gözyaşlarından ders almalıdırlar. Futbol sitemimizin bozukluğunu artık masaya yatırmalıyız. Türkiye olarak özellikle ‘4 Büyükler' olmak üzere takımlarımız kötü yönetiliyor. Eskilerin tabiri ile ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız.
TORUNLARI 5'LEDİK
Hayat devam ediyor. Bayram öncesi annemi kaybetmiştim, dün de büyük oğlum Gökmen ve gelinim Pınar'dan Grand Medical Hastanesi'nde Aras ismini taşıyacak 5'inci torunun sahibi oldum. Dün Grand Medical Hastanesi'ndeydim. Başta sevgili dostum, hastanenin Kurucu Başkanı Dr. Üzeyir Dindar, Başhekim Mümtaz Kahya ve doğum servisinin tüm personelinin doğumdan sonra gösterdikleri ilgi ve alakayı gözlemledim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Aytaç ailesini tebrik edenler arasındaydı. Küçük Aras'ın odasındaki çiçekler beni ve ailemi mutlu etti. Bu arada Ahmet Songüler'e bayramda gönderdiği ev baklavası için de teşekkür borcum var. Tatlı sevmem, ama Ahmet Songüler'in gönderdiği baklavalardan bayramda bol bol atıştırdım.