Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Teşkilatı, Manisa Adliyesi’ne giderek İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden paylaşım yapan İYİ Partili Türkkan’ın “Öldüğü günmüş bugün Tevfik Fikret’in. Şairin ‘Bu ülkede bir gün sabah olacak’ dediğinden bu yana 100 yılı bile geçti. Ne kadar daha bekleyeceğiz?” paylaşımına yorum yapan ve “Sabah oldu sen hala uyuyon Lütfü” yazan MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Göktuğ’a direkt mesaj atan Türkkan, mesajında “Sabah oldu sen hala uyuyorsun dallama. Senin gibi öküzler uyumaya devam ettikçe gün de aymayacak” ifadelerini kullandı. MHP İl Teşkilatı da bu mesaja hakaret içerdiği gerekçesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan önce Manisa Adalet Sarayı bahçesinde konuyla ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, “Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden gönderdiği mesaj ile MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Göktuğ’a ağır hakaretlerde bulunmuştur. Bir siyasi partinin grup başkan vekili vasfını haiz milletvekili tarafından gerçekleştirilen bu denli yakışıksız, kaba ve rencide edici hakaretler, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak işlenmiştir. Bu durum üzerine İl Başkanlığımız tarafından Lütfü Türkkan hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunulmuştur. Lütfü Türkkan, gönderdiği hakaret içerikli mesaj ile yalnızca muhatabını değil; aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarını ve sevdalılarını da hedef almıştır. Her koşulda siyasi nezaket kurallarına uymayı şiar edinmiş bir parti olarak bizler, bir Türk siyasetçisine yakışmayan söz ve tavırlarından dolayı Lütfü Türkkan’ı özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

MHP’li Öztürk, olayın 19 Ağustos’ta yaşandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İl başkan yardımcımıza hakaretvari bir mesaj gönderildi. Bu kişinin bir partide grup başkanvekili olması, siyasetin birileri tarafından ne kadar aşağıya çekildiğini gösteriyor. Bir vatandaşa, milleti temsil eden birinin bu sözleri kullanması üzücü bir durumdur. Bu anlamda ben Lütfü’yü haddini bilmeye davet ediyorum. MHP’den özür dilemeye davet ediyorum. Bize ‘öküzler’ demek ne Lütfü’nün, ne de onun saz arkadaşlarının haddi değildir. Siyaset onun harcı değildir, MHP’lilere hakaret etmek onun harcı değildir.”

Öztürk’ün ardından söz alan parti avukatı Hüseyin Alp İlker de ortada bir hakaret suçunun söz konusu olduğunu ifade etti. İlker şöyle devam etti: “Biz de konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun (“TCK”) 125. maddesinde ifade edilen hakaret suçunun hem basit hali, hem de nitelikli hali meydana gelmiş durumdadır. Zira TCK’nın 125/3/b fıkrasında ifade edilen “hakaret suçunun dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı işlenmesi hali” tezahür etmiştir. Bunun yanı sıra parti olarak görüşümüz, Lütfü Türkkan’ın MHP camiasından özür dilemesi.”

Olayı anlatan MHP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Göktuğ ise şunları aktardı: “Sıradan bir twitter kullanıcısı olarak Sayın Lütfü Türkkan’ın attığı bir tweet’e hakaret içermeyen bir yorumda bulundum. Kendisi bana direkt mesajdan hakaret içeren sözler sarf etti. Milletin vekili dediğimiz kişinin özü de sözü de bir olmalı. Görünürde başka, arka planda başka olması çok hoş değil. Bu kişinin çirkin yüzünü kamuoyuna göstermek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından MHP teşkilatı suç duyurusunu Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.  

Editör: TE Bilişim