Manisa sporunda dün iki kritik maç vardı. Play-off yolunda mesafe almak isteyen Büyükşehir Belediyespor, lider Bodrum’la düşme hattından sıyrılmak isteyen Manisaspor. Levent Eriş’le atağa kalkan Manisaspor’un puannı yakalayan Mersin İdmanyurdu ile oynuyordu. Büyükşehir Belediyespor lider Bodrum’a 2-0 mağlup oldu. Manisaspor da aynı skorla Mersin İdmanyurdu’nu yendi. Üzülen Belediyespor, sevinen Manisaspor oldu.

Oğlum Gökmen ile ben belediye maçına, Gökhan da Manisaspor’un maçındaydı. Büyükşehir bir haftadır lider Bodrum’a hazırlandı. Son 4 haftada aldığı başarılı sonuçlarla play-off şansını yükseltiyordu. Hepimiz umutluyduk. Maç öncesi stada erken gittim. Hasan Elidemir ve Fatih Tanfer de maçın davetlileri arasındaydı. Tribünlerde maçın havasına girmişti. Karnaval havası hakimdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç maça gelmişti. Maçı Hasan Elidemir ve Fatih Tanfer’in arasında izledim. Fatih Tanfer Bodrum’un iyilerini bana sahada işaret ediyordu. Bodrumspor boşuna liderlik koltuğuna oturmadığını bizlere gösterdi. Oyun oynayışı, Belediyespor’u sahada kilitliyordu. Orta sahası iyi pres yapıyor. Belediyespor sahasından çıkmakta zorlanıyor. Fatih Tanfer’le 14 pasla sahasından çıkabilen Manisa Belediyespor oyunu  kanatlara da yayamıyordu. Bodrumspor her iki yarıda ürettiği iki pozisyonda 2 golü attı. Belediyespor fırsatlar yakalamadı mı yakaladı. Gol fakiriydi. Hele son 10 dakikada yakaladıklarını değerlendirebilseydi berabere bile kalabilirdi. Maç boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün dediği gibi “Bodrum kalecisine iyi antrenman yaptırdık.” Doğru söze söylenecek laf yok. Bodrumspor bileğinin hakkı ile galip geldi. 3. Lig’in biletini elinde tutmasını bildi. Büyükşehir Belediyespor’un play-off şansı sürüyor. Sonuna kadar bu şansı kullanacak. Yalnız dün büyük bir avantajı yenilerek kaybetti.

MANİSASPOR ŞANSINI İYİ KULLANDI

Biz Belediyespor maçına kendimizi kaptırmıştık. Ama Manisaspor’un maçının da ne durumda olduğunu takip ediyorduk. İlk yarı Manisaspor iyi oynamasa da devreyi berabere bitirmeyi başardığını öğreniyorum. Belediyespor, Bodrum’dan iki golü yediğinde Fatih Tanfer, “Manisaspor 1-0 öne geçti” diyordu. 90 dakikaya kadar Erman’ın atılması ile 10 kişi kalmasına ragmen hayati önem taşıyan maçta Manisaspor Dimov’un golü ile galibiyetini sürdürdüyordu. Fatih Tanfer “2-0 oldu” deyince Manisaspor hayat öpücüğünü kapmış oldu. Golü atan İsmail Aktan. Zoru başaran Manisaspor’u zorlu maçlar bekliyor.