Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bugünleri birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve de daha da güçlenerek aşacağımıza inanıyorum. Biz güçlü bir ülkeyiz. Biz diğer ülkelere benzemeyiz. Bizi bölmeye çalışanlar, parçalamaya çalışanlar bunu başaramayacaklarını er ya da geç anlayacaklar. Üzerimize karşı oynan oyunlar malum. Terör ile bizleri yıkmaya çalışıyorlar. Karşımıza çıkmaya korktukları için alçakça eylemlerle bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Ama bizlerin bu olaylar karşısında daha da kenetlendiğini görünce, ekonomimiz üzerinden bizleri yok etmeye çalışıyorlar. Ama dediğim gibi, bu ülkenin insanları bu oyunlara gelmeyecek.
Herşeye rağmen ekonomide çarklarımız dönmekte. Nasıl dönüyor derseniz. Mevcut koşulları göz önünde alırsak, bu şartlara göre şükür etmemiz gerekiyor. Burada iş dünyasının kararlı ve umutlu adımları bizlere güç veriyor. Bizleri geleceğe umutla bakmamıza neden oluyor.
Buradan sözü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Ankara'da gerçekleşen Ege Bölge İstişare toplantısına, oradan da Manisalı başkanların Ankara temaslarına getireceğim. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin her noktasını geziyor. Gece gündüz çalışıyor. Onunla birlikte oda ve borsa başkanları da boş durmuyor. Kendi illerinde, ilçelerinde yaşadıkları sorunları gündeme getiriyor. Ve bu sorunlar TOBB aracılığı ile bir bir çözümleniyor. Son olarak hükümetin açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'de bunlardan bir tanesi. 365 oda ve borsa başkanın ekonomide yaşadığı sorunların çözümleri parça parça uygulamaya geçiyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da haklı olarak oda ve borsa başkanlarına sesleniyor. Son açıklanan ekonomik reform paketi siz oda ve borsa başkanlarının eseri. Bunları anlatın diyor. Çünkü malum herkesin dilinde ‘Bu odalar ne iş yapar?' sorusu sakız gibi. Hisarcıklıoğlu'da başkanlara anlatın diyor. Ekonomide nefes aldıracak kararların altında siz başkanlarının emeği var diyor. Doğru da söylüyor.
Manisa oda ve Borsa Başkanları da TOBB Çatısı altında birlik ve beraberliğinin koruyan illerden bir tanesi. Bunu da her Ankara toplantısının ardından bir araya gelerek kamuoyuna gösteriyorlar. Bununla da yetinmiyorlar, Manisa'nın sorunlarını bir araya gelmişken yaptıkları organizasyonlarla Manisa Milletvekillerine anlatıyorlar. Son toplantının ardından da başkanlar Manisa Vekillerimiz ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Manisa Milletvekilleri davet edildi. Malum vekillerin programı yoğun. Bu davete programları müsait olan Ak Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ve MHP Manisa Milletvekili, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay katıldılar. Diğer vekillerde mazeretlerini ileterek, yapılacak ilk toplantıda bir arada olmak istediklerini ifade etmişler.
Ankara Anadolu Otel'de gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 saat sürmüş. Başkanlar Manisa Milletvekillerimize piyasalarda yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere, şehirlerindeki sorunların hepsini anlatmışlar. Vekillerimiz de gerekli notları almış. Kısacası Manisalılar, Başkentte birlik ve beraberliklerini bir kez daha kamuoyuna göstermişler. Her zaman derim kavganın kimseye faydası yoktur diye. Sonrasında da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var' sözü aklıma gelir.