FETÖ/PDY üyelerinin 15 Temmuz darbe teşebbüsü halkımızın ve güvenlik güçlerimizin müthiş mücadelesiyle önlenmiş, bunun üzerine her gün tutulan demokrasi nöbetleriyle tekrarlanmaması için kontrol altına alınmıştı. Manisa'da da düzenli olarak ve büyük coşkuyla tutulan demokrasi nöbetleri, 27'inci gecesinde geniş bir katılımla sona erdi. Son gecede bulunamadım, çünkü elimde meydana gelen bir şişlik nedeniyle tedavi görüyorum. Ama, tüm bilgileri Nezih Varol ve oğlum Gökhan'dan alıyorum.
COŞKUYLA SONLANDI
Darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, Manisamızda da aralıksız tutuldu. Demokrasi nöbetinin son bulduğu 27'inci geceye Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de katılmış. Sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 5 bin Manisalı vatandaş meydana gelmiş. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduranlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki konuşmalarını kurulan dev ekranda canlı olarak izlemiş. Erdoğan'ın konuşmaya çıkacağı sırada da "Dik Dur Eğilme, Bu Millet Seninle" sloganı atmışlar. Daha sonra da meydanı dolduran Manisalıların kimi oturdukları yerden, kimi de ayakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını soluksuz izlemiş.
HALKI SELAMLADILAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Manisa'da etkinliğe katılan protokol üyeleri, meydanda kurulan sahneye çıkarak halkı selamlıyor ve demokrasi nöbetleri bu saygı ve sevgi içeren selamlamayla son buluyordu. Kuşkusuz 27 gün süren nöbetlerin en etkilisi Pazar günü yaşanandı. Cumhuriyet Meydanı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibi ile birlikte gitmiştim. Önce Vilayete uğramış, Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'in eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı karşılamasına eşlik etmiştik. AK Parti Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Akif Şimşek, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir ile birlikte muhteşem bir gece başlamıştı. Manisalılar demokrasiye olan inançlarını haykırmış, devletiyle bir bütün olduklarını Ayyıldızlı al bayraklarını sallayarak, sloganlarla ortaya koymuşlardı.
BU SON OLSUN!
Gerçek şu ki, halkımız demokrasiyi seviyor, benimsiyor, özümsüyor, canı pahasına korumak istiyor. Her zaman olduğu gibi halkımız en doğru olanı yapıyor. Büyük badire atlattık, Allah bir daha böyle acı yaşatmasın.