Hayatta hayal kırıklığı kadar kötü bir duygu yok. Cumartesi büyük umutlar içinde Göztepe- Manisaspor maçını izledim. O ağızımda hala tadı olan Eskişehirspor galibiyetinin bir yenisini daha yaşarım diye düşünüyordum. Göztepe'nin hali ortada. Puan sıralamasında üst sıralarda olsa da düşe kalka giden, formanın ağırlığı ile işi götürmeye çalışan bir takım. Bir kez teknik direktörleri Okan Buruk. Kadronun çok altında bir hoca. Kadro kalitesinin çok altında oynayan bir takım. Tüm bunlar bir araya gelince "Taktik maktik yok bam bam bam" pankartını akıllıma getirdi. Ben Manisaspor'un Göztepe'yi yeneceğini hatta golü ilk yarı bulursa farka gideceğini düşünüyorum. Ama maç başladı tablo çok başka. Okan Buruk bizim iki haftada attığımız 10 golden çok etkilenmiş olacak ki dizginleri elinde tutarak başladı. Arkada alan bırakmayan Göztepe'nin gol atma ihtimali Tayfur, Halil ve Jahovic'in bireysel yeteneklerine kalmış durumdaydı. Yani Okan Buruk biraz koltuk sevdasından da olsa gerek Manisaspor'dan korkmuştu. Ya Sait Hoca ne yaptı? Hesapta olmayan Gökhan Sazdağı sakatlığı sonrası aman oyunu elimde tutayım bir puan iyidir hesabı ile sol öne Emre Öztürk'ü monte etti. Zaten Sait Hoca'nın jokeri Emre. İlk yarı Malatya maçında sol iç gibi oynattı. Eskişehirspor maçında sol ön ve forvet arkası oynattı. Emre'den bir başka oyuncu yaratma peşinde. Bana göre Emre Öztürk bu takımda oynarsa sol bek oynar macera aramaya gerek yok. Amerika'yı yeniden keyfedince saha içi olumsuz sonuçlar oluyor. Şimdi Emre Öztürk dikine çalımı olamayan bir oyuncu. Bununla birlikte ayağı düzgün oyunculardan biri. Önde faydalanmanın takıma bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Eğer ki savunma direncini arttırsın diye konuluyorsa savunmaya da öyle aman aman katkısının olduğunu da görmedik. Yani Gökhan'nın son dakika sakatlığı bizi daha temkinli olmaya itmiş. İki çıplak bir hamama yakışır misali iki kendisinden korkan hoca Bornova stadında buluşmuştu. Manisaspor bu temkinli Göztepe karşısında İsmail, Bahattin, Bakaki ile deplsamanda girilecek pozisyonlara girdi. Ama Eskişehir'de bizi seven top İzmir'de pek sevmedi. Son vuruşlar etkisiz olunca Manisaspor skor üretemedi. Göztepe'de bölüm bölüm baskıyı artırdı. Kaleci İsmail bu dakikalarda adeta kalesinde devleşti. Bu tabloda bir puan iki takımı da mutsuz etmez derken Jahovic bizim defansın uyduğu bir anda golünü attı ve Manisaspor'u tekrardan ateş hattının yakınlarına gönderdi.
HAKAN BARIŞ'IN 10 NUMARA OYNADIĞI TAKIMA KAYBETTİK
Manisaspor İzmir'den eli boş döndü. Şimdi Manisaspor'un, Göztepe'ye yenilmesi anormal bir sonuç değil. Ama böyle üretmeyen ve bizden çekinen bir takıma kaybetmek insanın canını sıkıyor. Hakan Barış'ın 10 numara oynadığı bir takım Göztepe. Elinizi vicdanınıza koyun Hakan Barış'nın her tarafı 10 numara olsa ne olacak. Ne üretebilir ne de oyun kurabilir. Tek özelliği dinamizmi ile rakibi bozması. İşte böyle bir takıma kaybettik. Hem de Bandırma'nın ve Samsun'un farklı kazandığı haftada.
SAVAŞ YILMAZ MESELESİ
Bir de Savaş Yılmaz meselesi var. Elazığspor deplasmanında yaptığı hata sonrası Savaş Yılmaz akıllardan uçtu. Bana göre oyunun iki tarafını da iyi oynayan ligde ki elit oyunculardan biri. Haftalardır niye tercih edilmediğini anlayamıyorum. Hakan Turan Manisa'nın çocuğu iyi güzel ama biraz tempolu oyunda hemen kayboluyor. Zaten Umut'un maç ritmi eksik. Hakan Turan'da maçta kaybolunca bütün yük Metin'e bindi. Belki Savaş Yılmaz ile başlansa Manisaspor hem oyunun defans yönünü hem de ofans yönünü daha planlı ve ritimli oynayabilirdi.
YABANCILARIN HALİ ORTADA
Tabi kadroya bakıldığında yedek kadroda 4 tane yabancı oyuncu var. Yani Manisaspor'un yabancı transferinde ne kadar isabetli davrandığını bu tablo ortaya koyuyor. Şimdi tutturulmuş ‘Kadife ayaklı' Bilal Sebaihi diye. Bana göre teknik olarak iyi ama fizik olarak bu ligin oyuncusu değil. Ne adam kovalar ne de rakibe basar. Baskı yemediği anda bir şeyler yapma ihtimali var. O da olursa. Mikic'in hali zaten ortada. Laf söylemeye bile gerek yok. SGK'dan emekli kağıdı bekleyen işçi gibi gün dolduruyor. Perovic tamamen tribüne yapılan transfer. Geçen hafta yokları oynadı bu hafta ise oyuna girdikten sonra hiçbir etki yapamadı. Bakaki belki bir şeyler oynayacak ama Başkanın bu oyuncuya, menajerinden dolayı taktığını düşünüyorum. Süre bularak gelişebilir Bakaki yoksa böyle sonradan oyuna girdi mi saç baş yoldurur. Yani Dimov hariç nokta atış yabancı transferi yok. Arkadaş adı üstünde yabancı transferi. Bunlar yerlilerden iyi olacak ki transfer edesin. Bu tabloyu gördükten sonra Ozan Sol ve Mertan'a yazık olduğunu düşünüyorum.
TEK TESELLİ TARZANLAR
Manisaspor taraftarına bir parantez açmak lazım. Göztepe maçında deplasman tribünü örneği verdiler. Hiçbir taşkınlık yapmadan takımlarını son düdüğe kadar desteklediler. Yaptıkları pankartlar ile maça renk kattılar. Hep böyle olun. Tebrikler Tarzanlar.