AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde Binali Yıldırım Genel Başkan seçilirken, Manisa Milletvekili Murat Baybatur da MKYK Üyesi oldu. Bakanlar Kurulu belli olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yaptığı sırada çiçeği burnunda MKYK Üyesi, Manisa Milletvekili Murat Baybatur da AK Parti İl binasında, beraberinde İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ile partililerin ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşuyordu. İl Başkanı Zülfikar Gürcan genel bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra sözü Baybatur'a verdi. Davetlilerin yoğun katılımı nedeniyle Murat Baybatur'un konuşmasını Rıdvan Uysal, Ömer Akar ve Abdullah Polat ile birlikte izledim.
TEŞEKKÜR ETTİ
Murat Baybatur önce görevi bırakan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti, sonra sırası ile MKYK'da görev yapan Manisa Milletvekilleri Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ'dan bahsetti. Her birinin Manisa ve ülke için büyük hizmetlere imza attıklarını, bugün de bayrağı kendisinin devraldığını söyledi.
BENCE SÜRPRİZ DEĞİL
Murat Baybatur'un MKYK'ya girmesini bazıları sürpriz olarak karşılayabilir. Baybatur'un partinin kuruluşundan bugüne kadar geçen 15 yıllık serüveninde hangi görevlerde bulunduğu araştırılsa, AK Parti'nin yenilenen MKYK'sına nasıl girdiği anlaşılmış olur. Siyaset, uzun ince bir yoldur. Sabır ister, güven ister, istikrarlı bir çizgi ister. AK Parti kurulduğu günden beri Murat Baybatur, Manisa'da bu vasıflara sahip olduğu için Milletvekili seçildi. Baybatur'u Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir'den de dinledim, saygıda kusur etmez, onun için de dün Nezih Varol'la MKYK Üyesi olarak yaptığı basın toplantısına katıldım.
"BAŞBAKANIMIZ MANİSA'YI BİLİYOR"
Basın toplantısında Murat Baybatur zekice hareket etti. Kongre sürecini ve AK Parti'nin hizmetlerini anlattıktan sonra dedi ki, "Hepiniz bana, ‘Kabinede neden Manisalı Bakan yok?' sorusunu soracaksınız, hemen açıklıyorum, çünkü birbirinden değerli Milletvekillerimiz var. Kabinede Bakan olması için çaba sarf ettik. Başbakanımız böyle takdir etti. Hepimiz Manisa'ya hizmet için seferber olmuş durumdayız. Bakanımız olmasa da İzmir'den bir Başbakanımız, Denizli'den bir Bakanımız var. Hepinizin içi rahat olsun, Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanlığı sürecinde Manisa'ya çok geldi ve burada yapılması gereken hizmetleri biliyor. Ben de yeni görevimde sizlerle birlikte Manisa'ya faydalı olmaya çalışacağım".
BANA "HACI ABİ" DİYOR
Murat Baybatur, ne zaman karşılaşsak, bana, "Hacı abi" der. Dün de öyle oldu. Yoğun ilgiden kurtulup beraber olduk. Olay Gazetesi'ni inceledik. Bilal Demir'i yanına çağırdı, "Ramazan'dan önce Hacı abimle birlikte olalım, vebal senin" dedi. Baybatur, "Sabırla koruk helva olur" misali, 15 yıllık siyaset yaşamındaki düzgün çizgisi ile bugünlere geldi. Arınç, Tanrıverdi ve Özdağ döneminden sonra Manisa AK Parti'de Murat Baybatur dönemi başlamış oldu. Siyaset böyle bir şey…
Hayırlı olsun. Allah utandırmasın.