Ülkemizin gündemi yoğun. Ekonomik olarak saldırılar altındayız. Piyasada nakit para sıkışıklığı var. Cumhurbaşkanımız kurmayları ile birçok proje üreterek esnafımıza derin bir nefes aldırmak istiyor.

Ekmek aslanın midesinde diyebileceğimiz bu günlerde tabiri caizse ‘Yediği önünde yemediği arkasında’ diyeceğimiz Milli takım futbolcuları aldığı sonuçlar ile bizi üzüyor. Bizim gibi turnuva kültürü olmayan ve neredeyse 10 senede bir ulusal turnuvalara katılan ülkeler için UEFA Uluslar ligi diye bir fırsat önümüze koydu.

Ama biz Rusya ve İsveç’in bulunduğu grupta 3 maçta 1 galibiyet aldık. Rusya karşısında dökülen ve Uluslar Ligi'nde bir üst tura yükselme şansını kaybeden milli takımda işler iyiye gitmiyor. İki maçta da Rusları yenemedik.

Pazar akşamı oynan müsabakada rezil bir futbol ortaya koyduk. Yenilenen Milli takım Soçi’de sahada yoktu. Lucescu ile artık bu işin olmayacağı aşikar. Galibiyetleri kendisine yazan Rumen hoca alınan mağlubiyetlerde ise hep bahaneler üretiyor. İyi bir Milli takım havuzuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama hoca olarak bize başarıya aç bir isim lazım.

Hemşerimiz Kemal Özdeş’in Milli takıma uygun olduğunu düşünenlerdenim. Hem yerli oyuncuları çok iyi tanıyor hem de çalıştırdığı takımlarda oynattığı futbol ile dikkat çeken bir isim. Yaratacağı başarıya aç bir takım ile Milli takımız özlenen başarılara ulaşacaktır. Yoksa Lucescu ile bu işin gitmesi zor gözüküyor. Yeni yapılan bunca  tesise, verilen milyonlarca Euro’lara yazık oluyor.

PERFORMANSI ÇOK KÖTÜ

Mircea Lucescu yönetimindeki A Milli Takım 15 maçta 4 galibiyet aldı. Rakamlar bile bu işin gitmediğini gösteriyor.  Lucescu’lu milli takım 15 maçta, 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Milliler bu maçlarda 17 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. Son 25 yılın en kötü performansını sergiledi Rumen hoca. Bu rakamlar bile değişim şart olduğu gösteriyor.

2020 ZOR, 2024’Ü KAÇIRMAYALIM!

Bu performans ile EURO 2020’ye gitmek zor. Gerekli değişiklikler ile 2024’de olalım bari. Futbol performans ve başarı odaklı bir oyundur. Bu noktada başarısızlıklara prim veriliyorsa bu işi yönetenlerde de sorun vardır. Bu tabloyu gördükten sonra derin bir ‘Ahhh’ çekiyorum. Nerede efsane başkan Haluk Ulusoy zamanında ki Milli takım?