Mesut Yılmaz, Turgat Özal’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra kongrede Anavatan Partisi Genel Başkanı olmuştur. Başbakan olarak ülkenin kritik döneminde görev yapan Mesut Yılmaz, bugünlerde yaşam savaşı verdiğini üzüntü içinde öğrendim. Allah Mesut Yılmaz’a şifa versin.

Siyaset dünyasında karizmatik bir liderdi. Semra Özal’ın da çok sevdiği bir siyasetçiydi. Anavatan Partisi Genel Başkanı olmasında Semra Özal’la, rahmetli Ekrem Pakdemirli önemli rol oynamıştır. Genel Başkan seçildi. Kongrede ben de vardım. Ersan Atılgan, ANAP İl Başkanı olarak Mesut Yılmaz’ın Yıldırım Akbulut karşısında kazanması için çaba sarfediyordu.

Rahmetli Ekrem Pakdemirli ise Yıldırım Akbulut’un seçilmesi için çalışmalar içindeydi. Ersan Atılgan, Ekrem hocamı Güner Carla, Mesut Yılmaz’ın yanında olması için ikra etmeye çalışıyorlardı. Sonunda Ekrem hocam Ersan Atılgan’ın dinleyerek Mesut Yılmaz’ın yanında yer alınca Genel Başkanlığı az farkla Mesut Yılmaz seçildi.

Mesut Yılmaz Başbakan iken Manisa’ya birkaç kez gelmişti. Kendisi ile Erdinç Yumrukaya ve Ahmet Özövgü’nün Anavatan İl Başkanlığı’nda çok yakın temaslarım oldu. Ahmet Özövgü ile ilişkileri çok iyiydi. Beraber Ankara’ya gittiğimizde Başbakan Mesut Yılmaz bizleri özel kaleminde hiç bekletmezdi. Kendisi çok sigara içerdi.

Kendi attığı twitten öğrendiğime göre akciğer kanseri ile boğuşuyormuş. Hani insana ‘Allah evlat acısı vermesin’ derler ya, Mesut Yılmaz ve eşi Berna Hanım’ı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefatı çok yaraladı. Hayata bakış açılarını değiştirdi. Mesut Yılmaz’a Allah güç kuvvet versin. İnşallah yaşama tutunmayı başarır. Bu hastalığı yensin diyorum. Sevenlerini sevindirsin...