Türkiye ligleri geçen hafta başladı. PTT Ligi'ne çıkan Manisaspor'un da maçı Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaydı. Transfer yasağı var. Buna rağmen takımın başına yeni Teknik Direktör olarak Mehmet Altıparmak getirildi. Birçok yeni transfer yapıldı, yasak olmasına rağmen. Her gün yasağın kalkacağına dair haberler okudum. Hatta sevgili dostum Sezai Gürcan Manisaspor'u sordu, "Yasak kalkacak mı?" diye, ben de, "Paraları var görünüyor, yasağı kaldıracaklar" dedim. Geçen haftaya kadar, "Bugün, yarın" diye diye Cuma akşamına kadar takip ettim. Sağlıklı bilgi yok. Ali Filizkan'ı aradım, "Ne oldu? Yasak kalkmadı mı?" diye, Manisaspor'u adım adım takip eden Filizkan, "Bankadan alacakları kredi son dakikada olmamış. Yasak kalkmadı" dedi. Ben de, "Elazığ'a çıkacak kadro var mı?" diye sordum, O da, "Geçen yıldan kalan futbolcular ile sahaya çıkılacak" dedi. Tam bir kaos ile karşı karşıya kalınınca Çeşme'ye gitmeyi iptal edip maçı izleme kararı verdim. Bu arada Ali Filizkan, "Mevcut kadro ile de Elazığ'ı yeneriz" deyince, "Hayal aleminde olma, kalecin bile yok" dedim. Filizkan görüşünde ısrarlıydı, "En az berabere kalırız" dedi.
STADA GİTTİM
Cumartesi günü saat 18.30'da stada gittim. Mehmet Hakkı Özbayır'la basın tribününe geçtik. Aydın Besen de vardı. Tam bir faciaydı. Her taraf tozdan geçilmiyordu. Bana göre rezalet. Özbayır, telefonla durumu anlatıp, temizlenmesini istedi. Tribünler maça hazırlanmamış. Şeref tribününün önüne indim. Emniyet Müdürümüz Fevzi Bilgiç ile karşılaştım. Sonra Valimiz Mustafa Hakan Güvençer geldi. Yeni Tugay Komutanımız Albay Şefik Güvenç de oradaydı. Başkan Abdullah Mergen, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ile birlikteydi. Şeref tribünü tam takır, kuru bakırdı. İçecek su bile yok. Spor İl Müdürlüğü yetkililerine sordum, "Görev kulübün, saha onların" dediler. Sonra içecek su ve İl Müdürlüğünün çayları geldi. Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok, Elazığ karşısında ne skorla yenileceğimizi düşünüyordum, canım da çok sıkkındı. Manisaspor'a başkanlık yapmış biriyim, "Yapamayacaksan ne direniyorsun?" diye kendi kendime söylendim.
MAÇI İZLEDİM
Tribünlerden Başkan ve yönetime istifa etmeleri tezahüratları yapılırken maç başladı. Kalede 18 yaşında Yağızcan Akyürek var. Gerçi Elazığ da yasağı Perşembe günü kaldırmış, sahada tam kadro. Daha maçın başında Bahattin Köse 35 metreden meşin yuvarlağı Elazığ kalesinin filelerine gönderince müthiş gole sevindim, ama daha maçın başıydı. Elazığ bir yüklendi, genç kaleci çeldi, yetişen topu dışarı attı. "İşimiz çok zor" dedim. Devre böyle bitti.
HEYECAN DORUK YAPTI
Vali bey, Emniyet Müdürümüz ve Tugay Komutanımızla sohbet ediyorum, kalecinin ilk defa oynadığını söyledim, lafı uzatmayayım, Manisaspor gençlerle takviyeli kadrosuyla Elazığ'a geçit vermediği gibi, Bahattin Köse ile bir iki pozisyonla da tehlikeli oldu. Yağızcan, genç yaşına rağmen kalesinde devleşti. Manisaspor bir mucizeye imza atıyordu. Ali Filizkan haklı çıkmıştı.
MUCİZEYE İMZA ATTILAR
Abdullah Mergen, "Ben bu kulübü kimseye teslim etmem" diyordu, Manisaspor kaos ortamında ilk maçında 3 puan aldı. İtiraz eden etsin, mükemmel sonuç. Bu durum böyle gider mi? Transfer yasağı kalkar mı? Yüreklerini ortaya koyan futbolcular mali krize ne kadar dayanır?
Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz!