Güne yerel medyayı okuyarak başlıyorum. Sonra ulusal medya ve TV'nin haber kanallarına göz gezdiriyorum. Dün bütün yerel gazetelerde ‘Manisa bezi gelinlik oldu" haberini gördüm. Büyükşehir Belediyesi'nin, İŞKUR işbirliği ile açtığı Manisa bezi dokumacılığı kursundan memnun olanların 7 aylık süre içinde ürettiklerini defilede sunmuşlar. Manisa bezinin bugün önemli bir ürün ve hediyelik eşya haline gelmesinde Mübeccel Kafkaslı'nın büyük rolünün olduğunu hatırlatırım. Mübeccel ablayı gençlik yıllarımdan tanırım. Adalet Partisi'nde birlikte çalıştık. Kadın kolları olarak ilçelere hep beraber giderdik. Sosyal yönü bugün olduğu gibi o zaman da hareketliydi. Kültürlü bir hanımefendidir. Manisa için sosyal yönünü hep ortaya koymuştur. Manisa bezinin de tanıtımında önemli rolü üstlenmiştir. Hala bu uğurda çaba sarfediyor. Mübeccel ablamın çerkez tavuğunu hala unutamam. Dost canlısıdır, çalışkandır. Bu özellikleri de hayata tutunmasında, çevresine neşe saçmasında önemli etkendir. Manisa'ya katkılarından dolayı Mübeccel Kafkaslı yeni nesile örnek bir simadır. Ablamla görüşemiyorsak da senin başarılarını takip ediyorum.
YİNE Mİ ELEKTRİK ARIZASI
Havalar soğudu. Kış kışlığını göstermeye başladı. Elektrik kesintileri tedbir alınmazsa Manisa'da sorun olacak, olmaya da başlamış. 10 mahalle muhtarı topladıkları imzalarla Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi'ne şimdiden şikayetlerini sunmuşlar. Geçen kış fırtına ve yağmurda sıkıntısını çok çektik. Bu konuda Milletvekili Selçuk Özdağ ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in çabalarını biliyorum. Yatırım yapılması gerekiyordu. Başkan Çelik o zamanın enerji bakanına dosya halinde durumu arz etmişti. Bugün hala elektrik kesintisinden şikayet ediliyorsa bir yıldır hiçbir tedbir alınmamış durumu ortaya çıkıyor. Ege'nin sanayisi, tarımı ile gözde ili Manisa'ya bu durum yakışmıyor. Geçen yıl gibi elektrik kesintileri ile karşılaşacağız gibi geliyor. Tedbir almak iktidar partisine düşer, benden söylemesi.
AK PARTİ'NİN AK KADINLARI
Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ilk kadın kolları başkanlığına atanan Rukiye Yaver ve 50 kişilik yönetim kurulunu basına tanıtmış. AK Partiye teveccüh her zaman olduğu gibi kadın kolları yönetimini oluştururken de yaşanmış. İl Başkanı Gürcan yönetimi oluştururken 160 müracaat ile karşı karşıya kalandığını ifade ediyor. Tercih yapmak zordur. Hele il başkanı için daha zordur. Hayırlı uğurlu olsun.